Pri Vidovih je skrb za ljudi na prvem mestu

Zakonca iz Čentibe sta lastnika velnes centra Regeneracijska hiša Vida, kjer je poleg savn, jacuzzija in solne sobe v ponudbi tudi več vrst masaž. Od drugih ponudnikov ju ločita intimnost prostora in edinstven pristop do strank.

Še preden se človek nauči govoriti, je sposoben dotika. To je vedno prisoten in naraven element, z njim se sporazumevamo, izražamo ljubezen in tolažbo in je zato nepogrešljiv del življenja. Z masažami in velnes storitvami prispevamo k preventivi, saj so njeni blagodejni učinki med drugimi tudi boljša prekrvavitev, sproščene mišice in boljše psihofizično stanje. Čeprav velnes povezujemo s hladnejšimi meseci, je dobro vedeti, da sta preventiva in skrb za zdravje zelo pomembni vse leto.

Zgodba zakoncev Konrada in Kornelie in njunega velnes centra v Čentibi sega v leto 2018, ko sta se prijavila na razpis in pridobila finančna sredstva Madžarske prek pisarne Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Profutura. Z denarno podporo sta si lahko privoščila solno kabino, halogenerator in savno. Sprva sta izvajala le masaže, nato pa je, ko sta si končno priskrbela vso potrebno opremo in začela delati, prišel covid. Ker je Konrad v tistem času pristal na čakanju v svoji redni zaposlitvi, se je kmalu odločil, da si bo sam služil kruh, in dal odpoved, saj je bilo tedaj že veliko povpraševanja po njegovih masažnih storitvah. Tako zakonca sedaj izvajata masaže vzporedno le, ko pride kakšen par in želi hkratno masiranje, sicer pa masira Konrad, Kornelia pa pomaga pri organizaciji dela in čiščenju.

V ponudbi imata tri- ali štiriurne pakete, ki zajemajo razvajanje v infrardeči ali finski savni, v jacuzziju za največ štiri osebe, na ležalnikih in kavčih za počitek, s sadjem ali čokolado, čajem in vinom lokalnega vinarja ter solno terapijo za lajšanje dihalnih tegob. Poleg naštetega pa imajo še protibolečinsko ali sprostitveno masažo, izvajajo ročno limfno drenažo, refleksno masažo stopal, indijsko masažo ali masažo glave in tudi kombinacije masaž ter regeneracijsko masažo, ki traja uro in pol.

»Zaradi statičnosti in sedenja postajajo vrat in hrbtne mišice vedno bolj togi. Zato je pomembno, da z masažo stimuliramo mišice, da se izboljša njihova funkcija in pride do sprostitve. Refleksoterapija nas uči, da je treba blokade in vozle v telesu in tudi na splošno v življenju 'razrahljati', sicer ni prostega pretoka energije. Z obiskom bodisi finske ali infrardeče savne se naše pore odprejo, skoznje pa odtekajo toksini in odpadni produkti metabolizma, torej strupi (alkohol, nikotin, težke kovine). Infra savna je bolj globinska – žarki segajo celo do štiri centimetre v tkivo – in je primernejša tudi za ljudi, ki so občutljivi na visoke temperature, saj se temperature v infra savni gibljejo med 40 in 60 stopinjami. V jacuzziju pa se tudi sprostijo mišice v vodi, ki ima 34–36 stopinj, kar je terapevtska temperatura. Tudi solna terapija je že sama po sebi regeneracija telesa: sol gre po dihalnih poteh v pljuča, kjer jih začne stimulirati, s tem se poveča oksigenacija,« pojasnjuje Konrad Vida.

Vidovi se pri masažah vedno prilagodijo posamezniku, usmerijo se na tisto težavo, ki jo stranka ima. To ni le splošna masaža, temveč tudi svetovanje, kar je dodana vrednost. V velikih velnes centrih ali hotelih ni take intime, kot jo ima gost v oazi spokojne domačnosti. »Regeneracijska hiša Vida se sicer težje najde, ampak to je tudi morda prednost, ker se lahko skriješ od vrveža, je zaseben kotiček, ni stika z drugimi ljudmi, vtis je romantičen in luksuzen, barve so tople, pohištvo je naravno, energija je pozitivna, to so po navadi besede naših gostov, saj se ljudje radi vračajo in nas tudi priporočajo,« je za konec dodala Kornelia.

S skrbjo zase v obliki masaž, savne ali toplih kopeli nedvomno prispevamo k soustvarjanju boljšega vsakdana za vsa čuteča bitja, saj je to, kar je dobro za nas, dobro tudi za vse okrog nas.

Vir: vestnik.si