Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice2.jpg

Vrtne Hiše

Lendavski zdravstveni dom bo dobil dvigalo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 01 September 2017 07:03

Stopnice ob vhodu in v notranjosti nepremagljiva ovira tudi za otroške vozičke
Lendavski zdravstveni dom že nekaj let na več načinov rešuje problem dostopnosti za gibalno ovirane bolnike, zdaj pa se jim končno obeta trajna rešitev. Lendavska občina je kot lastnica objekta objavila razpis za gradnjo dvigala, za ta namen pa ima v proračunu zagotovljenih 100 tisoč evrov ter 25 tisoč evrov za prizidek.

Ta je namreč potreben za postavitev dvigala desno ob glavnem vhodu v stavbo, projektanti pa bodo skušali najti rešitve tudi za dostop do nadstropij, ki so v medetaži.

Bolniki na vozičkih so nekaj let lahko vstopali v objekt zdravstvenega doma samo po dolgi ter prelomljeni pločevinasti klančini, ki je bila ob slabem vremenu zelo spolzka in za marsikoga na vozičku predolga, zaradi česar so ti potrebovali pomoč še koga drugega. Dostopnost objekta se je izboljšala z dokončanjem prizidka za potrebe službe nujne medicinske pomoči, ki so ga začeli uporabljati leta 2012, vendar stopnice v notranjosti še naprej onemogočajo dostop do višjih nadstropij. Kardiološko ambulanto in ambulanto za sladkorne bolnike so zato pred časom preselili v spodnje nadstropje in ju hkrati s tem obnovili, še vedno pa bolniki na vozičkih in tisti, ki imajo težave pri hoji, ne morejo prihajati v zobozdravstvene ambulante ter dispanzer za ženske. Storitve dispanzerja lahko za bolnice opravijo v prostorih nujne medicinske pomoči, za zobozdravstvene storitve pa morajo gibalno ovirani v prostore šolske zobne ambulante v Lendavi ali v okoliške zdravstvene postaje. Z vozički pa tudi ni mogoče priti v prostore otroške ambulante. Starši jih zato puščajo pred stopnicami pri vhodnih vratih, bolnega otroka pa potem nesejo po stopnicah do ambulante v nadstropju.

VIR: Vestnik št. 34, 24.8.2017

 
Home Zadnje Novice Lendavski zdravstveni dom bo dobil dvigalo
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com