Novi direktor Term Lendava o načrtih, zasedenosti in sodelovanju z lokalnimi ponudniki.
Z julijem je upravljanje Term Lendava prevzel njihov lastnik madžarski državni sklad Comitatus Energia. Terme so prejšnji teden po zaprtju zaradi epidemije koronavirusa ponovno odprle svoja vrata, vendar ne v celoti.

Konec januarja prvič v Lendavi
Novi direktor Term Lendava, Péter Molnár je prvič v Lendavo prišel konec januarja. Pravi, da so z ekipo začeli delati, spoznaval je hotel, okolico.Takrat pa je prišla epidemija koronavirusa, in terme so bile vse do prejšnjega tedna zaprte. “Vendar smo tudi v času zaprtja urejali park, saj smo hoteli, da je urejena vsaj okolica, če je že hotel zaprt,” pravi Molnár.

Terme ponovno odprte
Minuli petek so Terme Lendava po dobrih treh mesecih ponovno odprle svoja vrata. Na delo so se po zagotovilih Molnárja vrnili vsi zaposleni, terme pa, da so dobro zasedene.

Apartmaji so trenutno polno zasedni, hotel je več kot sedemdeset odstotno zaseden, kamp se polni vsak dan.”

Prekinili pogodbo s Savo
Direktor pravi, da so z julijem prekinili pogodbo o sodelovanju z družbo Sava Turizem. Zdravstveni center je sicer še vedno v rokah Save, zato je trenutno tudi zaprt.

Obljube o obnovi ostajajo
Infrastruktura v Termah Lendava je dotrajana, Molnár zagotavlja, da je v njihovem interesu, da se objekti obnovijo. Konec julija naj bi se v Lendavi mudili lastniki term, s katerimi bi po besedah Molnárja tudi potekali pogovori glede obnove. Za ohranitev ravni poslovanja naj bi bilo treba vložiti vsaj pet milijonov evrov, za prenovo še dodatnih enajst milijonov evrov

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki
Direktor term še pravi, da je ena njihovih prioritet tudi sodelovanje z lokalnimi ponudniki, v radiju do trideset kilometrov.

Sicer pa spomnimo, da so Madžari za Terme Lendava plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik.

vir: sobotainfo.com