Eva Marija Banutai, nekdanja lendavska gostinka, nova predsednica Turistične zveze Lendava vabi (TZLV).

Na to mesto so jo imenovali na 10. redni skupščini TZLV, ki jo je v imenu izvršnega odbora zveze sklicala Metka Sabo Gerenčer. Razrešili in izvolili so tudi preostale organe zveze.

Skupščina, na kateri je sodelovalo 13 od skupno 17 članov z glasovalno pravico, je bila izvedena za zaprtimi vrati, kar pomeni, da so varnostniki preverjali identiteto in upravičenost posameznikov do vstopa v prostore zveze na Kranjčevi ulici v Lendavi. Seja je bila končana v manj kot eni uri, s tem da kljub prejšnjim napovedim, da bi na nji obravnavali tudi poročilo nadzornega odbora o poslovanju TZLV v letih 2022 in 2023, sklicateljica skupščine tega ni uvrstila na dnevni red.

Predsednik nadzornega odbora Dejan Süč na volilno skupščino ni prišel, je pa v objavi na svojem facebook profilu napovedal, da se z 20. marcem "... moja vloga v Turistični zvezi Lendava vabi (TZLV), upravljalcu stolpa Vinarium, v kateri sem v različnih vlogah sodeloval od leta 2019, zaključuje." Opisal je tudi svoje videnje situacije in potek nekih dogodkov, ki kažejo na razsežnost konflikta med deležniki, ki se je še poglobil s sporno razrešitvijo dosedanje predsednice Marine Totić. Zapis je končal z mnenjem: "Še vedno pa ostajam na stališču, da bi moral s stolpom Vinarium upravljati javni zavod in le na tak način bi bilo njegovo poslovanje javno in transparentno. Ko bo dovolj politične volje v občinskem svetu se bo to tudi zgodilo. Svoj umik iz TZLV sem obljubil tudi sam. In z današnjim dnem obljubo tudi izpolnjujem."

vir: vestnik.si