Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sola.jpg

Vrtne Hiše

Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 14 November 2017 08:41

Agencija RS za okolje je Občino Lendava obvestila, da je 10.11.2017 izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarni Lendava.
Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala. Kot pojasnjujejo, takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki so prenašali neprijetne vonjave.

Občina bo nadaljevala z aktivnostmi za ugotavljanje morebitnih posledic v okolju ter se še naprej zavzemala za ohranitev zdravega in čistega okolja. Dodajajo, da upajo, da se s tem zaključuje agonija povezana z delovanjem bioplinarne, ki je ogrožala človekovo zdravje in povzročala škodljive vplive na okolje. Zaključujejo, da čisto okolje, aktivni in zeleni turizem ostaja njihova strateška usmeritev.

Predlog za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja je na Arso podala inšpektorica konec meseca septembra, ker kršitelj ni uskladil obratovanja s pogoji okoljevarstvenega dovoljenja, kot je zahtevala inšpekcijska odločba.
Po pojasnilu ministrstva za okolje družba Ecos center, ki je upravljala bioplinarno, ni v roku izvršila pravnomočne odločbe, izdane 5. junija, saj je kljub ustni odločbi o prepovedi predelovala odpadke, ki so jih nedovoljeno pripeljali iz Hrvaške.

Proti Ecosu, lastniku bioplinarne, ki je v stečaju, je bilo uvedenih več prekrškovnih postopkov, od 25. aprila letos pa so v bioplinarni opravili 20 inšpekcijskih pregledov.

VIR: Pomurec.com

 
Home Zadnje Novice Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com