Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Izčrpali Gramoz PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 17 Oktober 2017 07:19

V stečaju je končalo lendavsko podjetje Gramoz, ki je bilo v mreži lastniško povezanih podjetij razvpite družine Odlazek.
Stečaj je predlagal dolžnik sam, prej pa je prenesel na druga podjetja dejavnost in prezaposlil še zadnjih sedem delavcev, po naših informacijah na podjetje Papir servis prevozi. Stečaj podjetja je vreden pozornosti predvsem zaradi tega, ker so to lendavsko podjetje lastniki uporabljali za premetanke in pretakanje kapitala, predvsem pa za vir izčrpavanja.

Podjetje je imelo namreč koncesijo za koriščenje mineralnih surovin oziroma gramoza v petišovskih gramoznicah, izkupiček pa se je namenjal drugim poslom. Koliko premoženja se je skupaj z gramozom »odpeljalo« iz lendavske občine in regije, bo morda razkril stečajni postopek, gotovo pa gre za več kot milijon evrov. To lahko sklepamo tudi po javno dostopnih podatkih glede dolgoročnih finančnih naložb podjetja Gramoz v lanskem letu, ki so znašale več kot milijon evrov. Izčrpavanje podjetja se je lahko pospešeno dogajalo, ko se je lendavska občina umaknila kot solastnica iz podjetja in večinskemu lastniku prodala svoj 26-odstotni delež, ki ga je lahko odplačal v obrokih.

Vestnik št. 40, 5.10.2017

 
Home Zadnje Novice Izčrpali Gramoz
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com