Sreda, 20 September 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sola.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Janez Zag in ZTT iz Kapce: Stojijo na več nogah PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 03 Maj 2017 07:56

Želijo si večjega posluha države in bank za podjetnike, ki bi se želeli tehnološko posodobiti.
Družinsko podjetje ZTT iz Kapce, ki ga je ustanovil Janez Zag, stoji na več nogah, kot se sam izrazi, kar pomeni, da se v družbi ukvarjajo z več dejavnostmi. Primarna dejavnost je prevoz razsutega tovora in odpadkov. Prav tako se ukvarjajo s kmetijstvom – skladiščenjem in sušenjem žita, njegovim prevozom in tudi z lastno pridelavo.

Več ...
 
Za Ecos stečaj PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 26 April 2017 07:32

Podjetje Ecos, ki je upravljalo z lendavsko bioplinarno, je v stečaju. Stečajnemu postopku se ni uspelo izmakniti niti s tem, da je ob prejemu predloga za začetek stečajnega postopka, ki ga je 22. junija lani vložila finančna uprava (FURS), oktobra spremenilo sedež družbe. Iz Murske Sobote so ga prenesli v Celje, podjetje pa je potem zadeve peljalo vzporedno na dveh sodiščih, murskosoboškem in celjskem.
Ecos je septembra lani vložil ugovor zoper predlog za začetek stečajnega postopka na murskosoboškem sodišču in zahtevo za odložitev o odločanju o predlogu. Sodišče je temu ugodilo in odločanje o uvedbi stečaja preložilo na 3. januar.

Več ...
 
Delajo manjše hidroelektrarne za tuje naročnike PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 19 April 2017 09:50

Podjetje je strojno opremljeno in kadrovsko okrepljeno za celotno izvedbo naročila
Lendavsko podjetje Oletić GPI Inženiring je lani ustvarilo okoli 1,7 milijona evrov prihodkov, kar je približno toliko kot leto prej, posle pa sklepa skoraj v celoti s tujimi kupci, predvsem iz Avstrije in Madžarske. Podjetje se ukvarja s strojno obdelavo in strojegradnjo, specializirano je predvsem za izdelovanje manjših hidroelektrarn z zmogljivostjo od enega do treh megavatov (MW), trenutno pa izdeluje tudi turbino z zmogljivostjo sedem MW. »Proizvodnjo smo primerno opremili s stroji tudi za naročila večjih dimenzij, imamo pa tudi zelo dobro ekipo zaposlenih, ki je sposobna naročila izvesti zelo kakovostno,« je o temeljih za delovanje podjetja povedal Ivan Oletić, direktor družinskega podjetja.

Več ...
 
Prvega maja razpis za finančno podporo Madžarske PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 21 April 2017 07:13

V kulturnem domu v Dobrovniku je včeraj potekal forum v zvezi s finančno pomočjo madžarske vlade za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi madžarska narodnost. Udeležili so se ga številni podjetniki in kmetje ter druga zainteresirana javnost, kar napoveduje, da bodo številne tudi vloge na razpis. Ta bo objavljen 1. maja ter bo odprt do konca meseca, najkasneje v 90 dneh pa bodo znani tudi rezultati.
Za vsak posamezni razpisni sklop, torej za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem, bo na voljo 330 tisoč evrov. Odvisno od odziva bodo lahko tem sredstvom dodali še preostanek do 1,5 milijona evrov, kolikor znaša letošnji celotni znesek za izvedbo pomoči, druga možnost pa je, pove Jožef Horvath, v. d. direktorja Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti  Lendava ProFutura, da za preostanek sredstev letos pripravijo še en razpis.

Več ...
 
Tudi v Lendavi obeležili dan Romov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 13 April 2017 07:21

Lendavski dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Lendava pripravili svečano prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki se je odvila v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Tovrstna prireditev je tradicionalna od leta 2007, ko so dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi pripravili svečano prireditev tudi za širšo javnost.Na letošnji prireditvi so nastopili otroci iz Vrtca Lendava, učenci iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole II Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, učenci gostujočih šol iz Turnišča, Črenšovcev, Čakovca in Glasbene šole Lendava ter plesna skupina Romano Jilo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 222

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com