Petek, 26 Maj 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginpark.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
GEM na Madžarskem, Hrvaškem in v Sloveniji PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:24

Na Ljudski univerzi v Lendavi so predstavili projekt Erasmus + KA2 z naslovom Give them a chance (GEM), v okviru katerega bodo do marca 2019 usposabljali učitelje, ki v različnih programih izobraževanja in poklicnega usposabljanja za odrasle poučujejo pripadnike romske etnične manjšine.
V projektu sodelujejo partnerji, s katerimi so po besedah direktorice lendavske ljudske univerze Rahele Hojnik Kelenc že do sedaj dobro sodelovali, to so: Zveza Romov Slovenije, Pučko otvoreno učilište Čakovec, Udruga za obrazovanje Roma - Uzor in Amrita Obk.

Več ...
 
KG Lendava toži Občino Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:23

Sodišče ugotovilo, da obstaja temelj za tožbo KG Lendava, ker je občina na cesti mimo stadiona uredila enosmerni promet
Murskosoboško okrožno sodišče je v začetku decembra izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona preuredila v enosmerno. Branko Palatin, predsednik okrožnega sodišča, je na naše poizvedovanje odgovoril, da je »sodišče v vmesni sodbi odločilo, da je tožbeni zahtevek KG Lendava po temelju utemeljen«. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj se je lendavska občina zoper njo pritožila.

Več ...
 
Pomurje z najvišjo rastjo izvoza PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 11 Januar 2017 08:23

Pomursko gospodarstvo je doseglo najvišjo rast izvoza med slovenskimi regijami v desetih mesecih lanskega leta. Vrednost izvoza je znašala 646 milijonov evrov (konec lanskega leta 670 milijonov evrov), kar v primerjavi z istim obdobjem lani predstavlja 14,2 odstotno rast. Drugo najvišjo rast v Sloveniji je s šestimi odstotki dosegla goriška regija.

Več ...
 
Milijonska finančna injekcija madžarske vlade v slovenski nogomet PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 17 Januar 2017 14:45

Vlada Viktorja Orbana vsako leto finančno pomaga kulturnim, športnim in še kakšnim organizacijam v sosednjih državah, v katerih je pomembno zastopana madžarska skupnost.
Nogometaši Nafte so v petek začeli priprave na nadaljevanje prvenstva na tretjeligaškem vzhodu, ki ga pričakujejo na vrhu lestvice. Slobodan Đurić in njegovi varovanci imajo dve točki več od Beltincev in tri od Mure, kar je kakopak dober obet, da bodo Lendavčani v prihodnji sezoni igrali v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp.

Več ...
 
Varis lani s 110-odstotno rastjo prihodkov od prodaje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 10 Januar 2017 09:21

Varis Lendava je imel lani slabih 20 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je v primerjavi z letom prej 110-odstotno povečanje, medtem ko so bili celotni prihodki višji za 75 odstotkov. Prodali so skoraj 3500 gotovih kopalnic in prav vse izvozili.
Za letos v Varisu predvidevajo prihodke od prodaje v višini 19,5 milijona evrov in odpremo 3500 kopalnic, pri čemer imajo načrt za letos že skoraj izpolnjen.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 215

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com