Petek, 26 Maj 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginulica.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Bakla ob vrtini Pg-10 priprava na ponovno črpanje plina PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 01 Februar 2017 08:53

Krajane vasi Trimlini v lendavski občini vznemirilo močno bobnenje, ki je prihajalo od plinske vrtine
V sredo zjutraj so približno ob 8. uri krajani vasi Trimlini v lendavski občini zaznali rahlo tresenje tal, potem pa zaslišali močno bobnenje in iz hiš najbliže plinski vrtini zagledali približno dvajset metrov visoko baklo. Dogajanje so povezali s ponovnim aktiviranjem vrtine Pg-10 na petišovskem plinskem polju, ki je globoka 3497 metrov in je tudi nedaleč stran od obstoječe centralne plinske postaje družbe Petrol Geoterm ter avtoceste proti Pincam.

Več ...
 
Prometna strategija v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 31 Januar 2017 08:20

Do Vinariuma s kolesom ali peš
Več kot polovica od skupaj 304 vprašanih je s stanjem prometa v mestu Lendava zadovoljnih, četrtina je menila, da je slabo ali zelo slabo, četrtina pa se glede tega ni mogla opredeliti. Anketo so izvedli v sklopu projekta Celostna prometna strategija za Lendavo, za katerega je lendavska občina lani pridobila denar od ministrstva za infrastrukturo v sklopu izvajanja evropske kohezijske politike.

Skrb vzbujajoče potovalne navade

Več ...
 
Davor Dolenčić se je sam lotil obnove cimprače PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 30 Januar 2017 08:10

Ilovica ima veliko izjemnih lastnosti: uravnava vlago, je dober zvočni izolator, dopušča tudi obilo ustvarjalnosti
Davor Dolenčić se je nad naravno gradnjo navdušil, ko je ob svoji hiši v Čentibskih goricah kupil sosednjo zidanico, hišo, zgrajeno iz lesa in ilovice, ter jo začel obnavljati. O tovrstni gradnji je veliko izvedel tako pri starejših ljudeh kakor tudi na delavnicah, ki se jih je udeleževal tako v Sloveniji kakor tudi v tujini, med drugim v Španiji in Romuniji. Sedaj v tem slogu gradi tudi delavnico in skladišče ob hiši.

Več ...
 
Zagorela bakla ob plinski vrtini Pg-10 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 30 Januar 2017 08:11

V sredo, približno ob 8. uri, so krajani Trimlinov zaznali rahlo tresenje tal, potem pa zaslišali močno bobnenje in iz hiš najbliže plinski vrtini zagledali približno dvajset metrov visoko baklo. Dogajanje so povezali s ponovnim aktiviranjem vrtine Pg-10 na petišovskem plinskem polju, ki je globoka 3497 metrov in je tudi nedaleč stran od centralne plinske postaje družbe Petrol Geoterm ter avtoceste proti Pincam.
»V sklopu pripravljalnih aktivnosti in programa za pričetek testne proizvodnje zemeljskega plina iz vrtin Pg-10 in Pg-11A, smo že 23. novembra 2016 na vrtini Pg-10 pričeli s pripravljalnimi deli. Sestavni del programa je tudi perforiranje proizvodne cevi, ki je bilo zaključeno v nedeljo, 22. januarja 2017, pri čemer ni bilo povzročeno nikakršno tresenje tal. Niti danes zjutraj nismo izvajali nobenih aktivnosti, ki bi lahko povzročile tresenje tal,« so nam včeraj popoldne sporočili z družbe Geoenergo.

Več ...
 
Naftni madeži v Ledavi pri Zataku PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 19 Januar 2017 08:25

Petrol ne potrebuje več storitev industrijske čistilne naprave, ki se prodaja v stečajnem postopku
Pri iztoku odpadne vode v Ledavo pri naselju Zatak v Čentibi so v decembru dvakrat zaznali naftne madeže. Izpustna voda je po cevovodu speljana v potok z območja rezervoarjev in drugih objektov za skladiščenje nafte in naftnih derivatov v Trimlinih, ki jih upravlja Petrol. Do večjega onesnaženja potoka s tem ni prišlo, saj je profesionalna gasilska ekipa podjetja Nafta varovanje in požarna varnost takoj ukrepala in postavila pivnike, o dogodku pa je Petrol seznanil tudi pristojne službe. Ob tem da sami iščejo vzroke, preiskavo izvaja tudi policija. »Za zdaj kaže, da naj bi bil vzrok človeška napaka,« so sporočili iz Petrola.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 215

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com