Petek, 28 Julij 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Register

LoginLipa.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
12. krog Bioplin Gjerkeš PKL PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 09 Februar 2011 21:11

KK SE Kerčmar Gornji Petrovci : KK Lindau Lendava
71 : 61 (12:10, 15:21, 22:13, 22:17)
sobota, 5.2., 15.00, OŠ 1 Murska Sobota; Feher, Mlinarič
KK SE Kerčmar Gornji Petrovci: Lopert M. 20, Bratkovič 16, Lopeert D. 12, Ismajlovič 10, Brinar 8, Bodanec 5, Kuronja 0, Kerčmar D. 0
KK Lindau Lendava: Horvatič G. 12, Horvatič S. 12, Svetko 11, Žalig 6, Zrna 6, Hozjan M. 5, Kuk 5, Seršen 4

Več ...
 
Priznanje Tjaši Šimonka in Galeriji - Muzej Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 06 Februar 2011 20:52

V Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi so danes zvečer pripravili osrednjo občinsko prireditev ob kulturnem prazniku. Priznanje za posebne dosežke na področju kulture, ki jo podeljuje župan, sta prejela mlada in perspektivna glasbenica Tjaša Šimonka ter Galerija-Muzej Lendava. Priznanje sta jima izročila župan Antona Balažek in soproga predsednika Republike Slovenije Barbara Miklič Türk. Za glasbeni in kulturni program pa so poskrbeli učenci in profesorji Glasbene šole Lendava.

Anton Balažek je v svojem nagovoru izpostavil, da gre za pomemben praznik, ki ni le kulturen, ampak večdimenzionalen. »Tudi kulturni ustvarjalci v Lendavi znajo z majhnimi sredstvi dosegati velike in pomembne rezultate. K temu pa je prispevala tudi prestižna infrastruktura, ki je spremenila odnos do kulture in dodatno sprostila kulturno ustvarjalnost.«
Več ...
 
Vassiljev na Obali, Ibraimi v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 22:07

Estonski reprezentant Konstantin Vassiljev bo odslej branil barve aktualnih državnih prvakov iz Kopra, Agim Ibraimi pa se vrača na slovenske zelenice. K Nafti.
Čeprav je že kazalo, da bo v pretekli sezoni najboljši estonski nogometaš okrepil ljubljansko sredino, pa temu ne bo tako. Konstantin Vassiljev, ki je v še v jesenskem delu sezone navduševal v dresu Nafte, je zadnji dan prestopnega roka dvignil nemalo prahu glede svoje nadaljnje usode in poskrbel za preobrat na slovenski prvoligaški sceni. Šestindvajsetletni vezist, ki je bil silno blizu prestopa v Olimpijo, se namreč sedaj seli na Bonifiko, kjer bo skušal s Koprčani v tej sezoni osvojiti vsaj eno lovoriko.

Več ...
 
Mucha na lendavskem gradu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 06 Februar 2011 20:51

V prostorih Galerije-Muzeja Lendava so danes odprli razstavo slik in plakatov Alfonsa Muche, češkega slikarja in grafika ter enega največjih slikarjev fin de siecla. To je pomemben dogodek za Slovenijo, saj se prvič srečujemo s tem mojstrom svetovnega formata, ki je konec 19. stoletja soustvarjal slog art noveau, umetniško gibanje, ki mu pravimo tudi secesija, jugendstil ali liberty. Hkrati pa je to priložnost, da se soočimo z lastno dediščino iz tistega obdobja, o kateri še doslej nismo odkrito spregovorili, je dodala Judita Krivec Dragan. Razstavo je odprla Barbara Miklič Türk, ki je bila pokroviteljica te razstave.

Več ...
 
Neuspešna sanacija pomeni prisilno poravnavo ali stečaj PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 15:54

Nafta Petrochem, hčerinsko podjetje Nafte Lendava, je konec decembra objavila insolventnost, vodstvo pa pripravilo sanacijski načrt, ki zajema tako hčerinske družbe kot skupino. Načrt sedaj potrjuje agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države, predsednik nadzornega sveta Nafte Lendava Roman Ferenčak pa ocenjuje, da se bodo s sanacijo izognili prisilni poravnavi ali stečaju, ki bi za sabo potegnila vse družbe v skupini. Z drugimi besedami to pomeni, da so, čeprav samostojne in poslovno uspešne pravne osebe, ne le v upniškem odnosu z največjo med družbami, ampak so ji pri najemanju posojil z jamstvi najverjetneje držale hrbet. Izguba Nafte Lendava znaša blizu 8 milijonov evrov, poleg tega pa naj bi skupina imela še 22 milijonov obveznosti do bank in dobaviteljev.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 211 212 213 214 215 216 217 218 Naslednja > Konec >>

Stran 215 od 218

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com