Gabor Boer je zapustil Nafto in se preselil na klop madžarskega kluba ZTE, iz Zalaegerszega pa je v Lendavo prišel Nizozemec, ki bo vsaj do konca sezone vodil nogometaše omenjenega slovenskega drugoligaša. Nafta je za novega trenerja imenovala Juliana Jennerja, ki je bil doslej pomočnik Ricarda Moniza, pred dnevi odpuščenega trenerja ZTE-ja.

39-letni Julian Jenner je bil svoj čas uspešen nogometaš, odigral je tudi štiri tekme za nizozemsko mlado reprezentanco. Na članskem odru je nosil drese uglednih klubov NAC Breda, AZ Alkmaar in Vitesse, dokazoval se je tudi v Nemčiji pri Rot Weiss Ahlnu in v Angliji pri Notts Countyju. Na Madžarsko je prvič prišel leta 2012, ko je podpisal za Ferencvaros, igral je tudi za Diosgyor.

Doslej kot samostojni trener ni deloval še nikjer, Nafta, ki nastopa v 2. SNL, bo njegova prva takšna izkušnja. Se pa lahko med drugim pohvali, da je bil leto in pol del mladinskega pogona uglednega Ajaxa, kjer je opravljal naloge trenerja za tehniko. Jennerju bo v Lendavi pri delu kot pomočnik pomagal Madžar Jozsef Bozsik.

vir: planetnogomet.si