Župan Občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor podjetja Legartis d.o.o., sta včeraj v prostorih mestne hiše podpisala pogodbo za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi.

Namen investicije je razširiti in posodobiti obstoječo industrijsko in poslovno cono v Lendavi s ciljem vzpodbuditi ekonomsko aktivnost mikro, malih in srednje velikih podjetij, z namenom da le-ta ustvarijo nova delovna mesta s povečano dodano vrednostjo in konkurenčnostjo.

Predmet pogodbe je razširitev Industrijsko poslovne cone v Lendavi. Obsega izgradnjo ceste s hodnikom za pešce (v dolžini 232 m), meteorne kanalizacije (v dolžini 214 m), fekalne kanalizacije (v dolžini 141 m), vodovoda (v dolžini 222 m) in javne razsvetljave (v dolžini 230 m, 11 svetilk). Pogodbena vrednost del znaša 238.239,80 evra z DDV.

Direktor Legartisa je povedal: »Veseli me, da smo bili uspešni na razpisu. Verjamem, da bo investicija občini prinesla nova delovna mesta, še več investicij in s tem tudi več dela za okoliška podjetja«. Uvedba v delo bo naslednji teden, z deli pa se bo pričelo po velikonočnem prazniku.

Župan Magyar je izpostavil: »V industrijski coni imamo odlična podjetja, tudi zlato gazelo, ki skupaj zaposlujejo kar 1400 ljudi; določena pa izkazujejo potrebe po širitvi proizvodnih kapacitet. Poslovno industrijska cona je zanimiva tudi za tuje vlagatelje. Občina Lendava izstopa na področju gospodarske aktivnosti in življenjskega standarda, saj se uvršča med zgornjih 10% občin v Sloveniji, kar sta dva pomembna pokazatelja, da smo pri zagotavljanju pogojev podjetjem na pravi poti«.

Projekt je podprt s sofinanciranjem s sredstvi Evropske unije v višini 75% ter 25% upravičenih stroškov s strani Republike Slovenije, ki skupno znašajo 257.400,00 EUR. Celotni projekt pa je vreden skoraj 320 tisoč evrov.

Vir: lendava.si