Z obiskom kriminalistov sovpadata občinski razpis za postavitev hišk pri kolesarskem centru v Čentibi in županova razrešitev direktorice občinske uprave
V Policijski upravi (PU) Murska Sobota so nam potrdili, da so prejeli prijavo uradno pregonljivega kaznivega dejanja, zato so kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota opravili preiskavo v prostorih občinske uprave Občine Lendava. Kot so še zapisali, zaradi interesa preiskave drugih podatkov ne morejo dati.

Župan Lendave Janez Magyar informacije o obisku kriminalistov v občinski upravi ni zanikal. Prav tako je povedal, da o tem ne bo dajal nobenih izjav. Takšen odziv je presenetljiv, a hkrati poveden v smislu, da preiskava ni povezana z njim oziroma njegovim županskim delom. Če je tako, potem se lahko nanaša le na delo zaposlenih ali zaposlenega v občinski upravi, domnevno na odtujitev informacij oziroma dokumentov iz občinske uprave.

Razpis za gradnjo glamping hišk
To so uradno znana dejstva, ki ne glede na to, kaj so ugotovili in kako bodo ukrepali kriminalisti, ki so izvedli preiskavo po prijavi iz občine, imajo ozadje. O teh lahko sklepamo na osnovi zadnjih dogodkov, povezanih z delovanjem občinske uprave.

Poudarjamo dve zadevi: razpis Občine Lendava za gradnjo glamping hišk pri kolesarskem centru Murania v Čentibi v okviru projekta IronCurtainCycling ter odstop in nato razrešitev direktorice občinske uprave Aleksandre Kreslin, ki je do pred kratkim imela veliko zaupanje župana. Občina je 25. marca objavila razpis za postavitev štirih nastanitvenih enot v Čentibi, razpis pa je potekel 23. aprila. Predvideval je gradnjo manj zahtevnih objektov s prostori za dnevno bivanje v spodnjem delu in spalnico v galeriji. Na razpis so prispele štiri ponudbe, ki so vzbudile pozornost zaradi razmeroma visokih cen za izvedbo projekta. Najdražja ponudba je znašala 452 tisoč evrov, najcenejša 336 tisoč evrov. Tehnično poročilo, ki ga je pripravilo projektantsko podjetje PG Inženiring iz Kuzme, sicer razkriva, da bi bile stene hišk iz lesene konstrukcije s konopljinim polnilom, ometi iz gline na podlago iz trstike, iz trstike naj bi bila tudi strešna kritina, kar zagotovo vpliva na ceno izvedbe. To tudi pomeni, da bi izvajalci del, ki so se prijavili na razpis, morali za izvedbo projekta skleniti pogodbe s ponudniki teh materialov oziroma storitev. Teh pa na trgu ni veliko.

vir: vecer.com / Majda H.