Domača tržnica bo znova oživila mestno jedro v soboto, 30. maja 2020, med 9. in 13. uro v bližini TIC Lendava. Po tem, ko marca in aprila njena izvedba v Lendavi ni bila možna zaradi vladnih ukrepov pri preprečevanju širjenja koronavirusa, se tokrat z rahljanjem ukrepov in omejenim zbiranjem do 50 oseb tržnica pod kostanji po navedbah pristojnih na lendavski policiji lahko izvede.

Domača tržnica bo tako izvedena v skladu z varnostnimi in higienskimi ukrepi, s čimer se zagotovi:

manj kot 50 oseb na kraju izvajanja domače tržnice,
ustrezna in priporočljiva razdalja med kupcem in prodajalcem,
omejitev fizičnega stika med osebami v največji možni meri,
uporaba zaščitne opreme; maske, razkužila in rokavice.
Podpirajmo lokalno, kupujmo domače.
Namen domače tržnice je podpirati lokalne ponudnike, ki prodajajo domače pridelke in izdelke ter obenem krepiti ponudbo in dogajanje v starem mestnem jedru Lendave.

Zaradi izpada marca in aprila, ko tržnice ni bilo moč izvesti, bo Zavod za turizem in razvoj Lendava v juniju organiziral dve izvedbi tržnic; in sicer drugo in zadnjo soboto junija.

Predvideni termini naslednjih domačih tržnic:

13. junij 2020 – od 9. do 13. ure,
27. junij 2020 – od 9. do 13. ure,
25. julij 2020 – od 9. do 13. ure.
Javni poziv za ponudnike

V Zavodu za turizem in razvoj Lendava je aktualen poziv za ponudnike lokalnih prehrambenih izdelkov in izdelkov domače in umetnostne obrti, ki se želijo pridružiti prodaji na Domači tržnici, ki poteka praviloma enkrat mesečno v bližini Turistično-informacijskega centra v Lendavi (pod kostanji).

Javni poziv je dostopen v povezavi.
vir: lendava.si