Četrtek, 23 November 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
park.jpg

Vrtne Hiše

Za Ecos stečaj natisni E-pošta

Podjetje Ecos, ki je upravljalo z lendavsko bioplinarno, je v stečaju. Stečajnemu postopku se ni uspelo izmakniti niti s tem, da je ob prejemu predloga za začetek stečajnega postopka, ki ga je 22. junija lani vložila finančna uprava (FURS), oktobra spremenilo sedež družbe. Iz Murske Sobote so ga prenesli v Celje, podjetje pa je potem zadeve peljalo vzporedno na dveh sodiščih, murskosoboškem in celjskem.
Ecos je septembra lani vložil ugovor zoper predlog za začetek stečajnega postopka na murskosoboškem sodišču in zahtevo za odložitev o odločanju o predlogu. Sodišče je temu ugodilo in odločanje o uvedbi stečaja preložilo na 3. januar.

Dolžnik s tem ni bil zadovoljen, v pritožbi na sklep sodišča pa se je skliceval na spremembo sedeža krajevno pristojnega sodišča. Višje sodišče je pritožbo konec januarja zavrglo kot nedopustno. Tik pred koncem lanskega leta je Ecosa murskosoboško sodišče tudi obvestil, da je na celjsko sodišče vložil predlog za uvedbo postopa prisilne poravnave. Prav tako je predlagal, da naj se s tem ustavi postopek, ki je tekel na murskosoboškem sodišču.
Murskosoboško sodišče je potem po objavah informacij na portalu Ajpesa ugotovilo, da je celjsko sodišče zavrglo predlog dolžnika za podaljšanje roka za dopolnitev nepopolnega predloga za začetek postopka prisilne poravnave, saj to ni možno, in zavrglo sam predlog, ker dolžnik ni vplačal predujma.


Podjetje Ecos je marca lani že predlagalo poenostavljeno prisilno poravnavo, vendar jo je višje sodišče zavrnilo. To so s pritožbo dosegli trije upniki, saj je dolžnik po glasovanju o postopku 
spremenil seznam svojih obveznosti. Med drugim je oklestil terjatve FURS z 462 tisoč evrov na vsega skupaj 46 tisoč evrov, krepko navzgor pa je popravil terjatve do dveh svojih povezanih družb.

Vir: Pomurje.si

 
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com