Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica2.jpg

Vrtne Hiše

MOJ PRISPEVEK
Lovski dom, Lendava natisni E-pošta

Prekmurska kuhinja

Na stenah sicer ni rogov, za mizami pa ne zelene bratovščine. Ni, torej, lovski, temveč le Lovski dom. A vsaj nekaj divjačinskega nikoli ne manjka, jedilni list pa spomni: ”V Prekmurju ste!” Krona in ”visoka kuhinja” sta boleča izkušnja, zdaj se kuha v domači hiši in s 30-letno tradicijo, torej le še domače, vendar vseeno malo drugače. Tako kot gibanica, ki ni prekmurska, temveč prek-krasna. In ni le ena, sta kar dve.

 

Izjava: ”Imamo jedilni list, a ga ne uporabljamo,” bo uvrščena v antologijo najinih gostilniških obiskov. Tudi zaradi nadaljevanja lastnice, ki je bila prepričana, da sta se, pač, spet pojavila gosta, ki hočeta v lovskem domu lososa. A ko smo se sporazumeli, da bi raje bograč, so začeli v kuhinji, kamor je iz disko kleti lep in neposreden pogled, spretno ropotati. Lovski dom ni gostilna, v kateri bi morali zaradi komunikacijskega nesporazuma ostati lačni. Oziroma, sedela sva neudobno, najedla pa sva se dovolj spodobno.

Več ...
 
KPZ VITA natisni E-pošta


Naš pevski zbor deluje 8 leto. Vem, da danes ni najbolj popularno hoditi k pevskemu zboru, saj je to za večino ljudi »staromodno«. Kljub temu pa je v naš zbor vstopilo kar nekaj mladih pevcev in samo oni bi lahko povedali, kaj se dogaja zanimivega »znotraj« , torej kaj se dogaja v pevskem zboru, ko ne nastopamo! Odkar je naš zborovodja Danijel Berden, se je naš repertoar spremenil. Letos pojemo jazz in pop.
Naša prvotna naloga je, da vadimo. To pomeni, da imamo vsak torek in včasih tudi v petek pevsko vajo. Na vaji pa ne zveni pesem tako lepo kot na nastopu! Večkrat je treba iti na vajo po napornem delu v službi, oziroma po napornem delu v šoli in marsikomu se utrne, da bi vajo »prešprical«, toda naše vaje spravijo v dobro voljo tudi najbolj utrujenega človeka!

 

Več ...
 
Prvomajsko pohod - Moj prispevek natisni E-pošta

Prvomajski pohod Turističnega društva Lindau je uspel, kljub temu, da nas je pred pohodom cel dopoldan vreme držalo v napetosti, saj nismo vedeli, če bo deževalo ali ne. Ob 16-i uri je posijalo sonce in nabralo se je kar 45 ljudi, ki so želeli pod vodstvom našega turističnega društva Lindau na pohod po Lendavskih goricah.

Več ...
 
NESREČA LABODJEGA PARA - Moj prispevek natisni E-pošta


Prava atrakcija je bil prvi labodji par, ki se je nekako pred 25. leti ustalil na gramoznici v Petišovcih…staro in mlado jih je hodilo opazovat, ko sta elegantna v svoji belini kot vodna plesalca razkazovala  svoje čare. Kmalu sta zgradila gnezdo v visokem trstičju, daleč proč od radovednih pogledov in čez čas vsa ponosna pokazala tri sive plavajoče kepice. Od takrat labodi vsaj v ravninskem delu Prekmurja niso bili več posebna atrakcija, srečeval si jih lahko vsepovsod in skoraj vsaka gramoznica jih je gostila.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 2
Home MOJ PRISPEVEK
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com