Sobota, 16 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
cerkev.jpg

Vrtne Hiše

lendava.net
Mucha na lendavskem gradu natisni E-pošta

V prostorih Galerije-Muzeja Lendava so danes odprli razstavo slik in plakatov Alfonsa Muche, češkega slikarja in grafika ter enega največjih slikarjev fin de siecla. To je pomemben dogodek za Slovenijo, saj se prvič srečujemo s tem mojstrom svetovnega formata, ki je konec 19. stoletja soustvarjal slog art noveau, umetniško gibanje, ki mu pravimo tudi secesija, jugendstil ali liberty. Hkrati pa je to priložnost, da se soočimo z lastno dediščino iz tistega obdobja, o kateri še doslej nismo odkrito spregovorili, je dodala Judita Krivec Dragan. Razstavo je odprla Barbara Miklič Türk, ki je bila pokroviteljica te razstave.

Več ...
 
Vassiljev na Obali, Ibraimi v Lendavi natisni E-pošta

Estonski reprezentant Konstantin Vassiljev bo odslej branil barve aktualnih državnih prvakov iz Kopra, Agim Ibraimi pa se vrača na slovenske zelenice. K Nafti.
Čeprav je že kazalo, da bo v pretekli sezoni najboljši estonski nogometaš okrepil ljubljansko sredino, pa temu ne bo tako. Konstantin Vassiljev, ki je v še v jesenskem delu sezone navduševal v dresu Nafte, je zadnji dan prestopnega roka dvignil nemalo prahu glede svoje nadaljnje usode in poskrbel za preobrat na slovenski prvoligaški sceni. Šestindvajsetletni vezist, ki je bil silno blizu prestopa v Olimpijo, se namreč sedaj seli na Bonifiko, kjer bo skušal s Koprčani v tej sezoni osvojiti vsaj eno lovoriko.

Več ...
 
Sabina Magyar in Iztok Utroša lendavska športnika natisni E-pošta

Kulturni dom v Lendavi je bil prizorišče prireditve Športnik leta 2010, ki so jo povezali z jubilejno 50. obletnico Športne zveze Lendava. Tako je športnica minulega leta postala igralka badmintona Sabina Magyar, kategorizirana športnica državnega razreda, ki je največje uspehe dosegla v igri ženskih dvojic. Druga je hitrostna rolarka Tadeja Donko, tretja pa judoistka Tadeja Hozjan. V moški konkurenci je že drugo leto zapored zmagal Iztok Utroša, državni reprezentant v badmintonu. Izvrstne rezultate je dosegel na turnirjih v tujini in domovini, na evropskem članskem prvenstvu pa se je prebil med 32 najboljših. Za njim sta se uvrstila nogometaš Jože Benko, vodilni strelec prve lige, in judoist Alen Šernek, sedmi na državnem prvenstvu.

Več ...
 
Neuspešna sanacija pomeni prisilno poravnavo ali stečaj natisni E-pošta

Nafta Petrochem, hčerinsko podjetje Nafte Lendava, je konec decembra objavila insolventnost, vodstvo pa pripravilo sanacijski načrt, ki zajema tako hčerinske družbe kot skupino. Načrt sedaj potrjuje agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države, predsednik nadzornega sveta Nafte Lendava Roman Ferenčak pa ocenjuje, da se bodo s sanacijo izognili prisilni poravnavi ali stečaju, ki bi za sabo potegnila vse družbe v skupini. Z drugimi besedami to pomeni, da so, čeprav samostojne in poslovno uspešne pravne osebe, ne le v upniškem odnosu z največjo med družbami, ampak so ji pri najemanju posojil z jamstvi najverjetneje držale hrbet. Izguba Nafte Lendava znaša blizu 8 milijonov evrov, poleg tega pa naj bi skupina imela še 22 milijonov obveznosti do bank in dobaviteljev.

Več ...
 
Predsednik NK Nafte odstopil, kriza se nadaljuje natisni E-pošta

Potem ko je že kazalo, da je slovenski nogometni prvoligaš Nafta našel pot, da se izkoplje iz krize, je prišlo do preobrata. Nepreklicno je odstopil predsednik kluba Igor Magdič.
Odstop predsednika Igorja Magdiča je igralce Nafte zelo presenetil, saj ne napoveduje svetle prihodnosti. Denarnice nogometašev so že tako tanke, klub pa jim dolguje šest plač.
Kako sploh naprej?

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 221 222 223 224 225 226 Naslednja > Konec >>

Stran 223 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home DOMOV
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com