Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
knjiznica.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Pohod proti zasvojenosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 21 November 2017 08:26

Pri lendavski gledališki in koncertni dvorani so se dvanajstič zbrali udeleženci Pohoda proti zasvojenosti, ki so se podali po Lendavskih in Dolgovaških goricah. Pred začetkom pohoda so se s prižigom sveče spomnili na žrtve prometnih nesreč.
Organizatorji so bili Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava, Policijska postaja Lendava, Društvo za pomoč v stiski Zarja Lendava in Planinsko društvo Lendava.

Več ...
 
Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 14 November 2017 08:41

Agencija RS za okolje je Občino Lendava obvestila, da je 10.11.2017 izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarni Lendava.
Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala. Kot pojasnjujejo, takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki so prenašali neprijetne vonjave.

Več ...
 
Prve pošiljke plina Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:51

Podjetje Geoenergo je začelo dobavljati prve pošiljke surovega plina iz vrtine Pg-10 in Pg 11 A hrvaški naftni družbi Ina. S tem je z nekajmesečno zamudo začel izpolnjevati pogodbeno obveznost o enoletni dobavi plina Hrvaški, ki sta jo omenjeni družbi sklenile 29. junija 2016.
Plin iz petišovskega plinskega polja je po obnovljenem plinovodu do Zebanca stekel včeraj, od tu pa ga bodo transportirali v Molve v Posavini, kjer ima Ina centralno plinsko postajo in kjer ga bodo predelali za uporabnike.

Več ...
 
Nova vlaganja v črpanje plina v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 November 2017 09:31

Prodaja neočiščenega plina iz dveh globokih vrtin hrvaški naftni družbi Ina daje prihodke, proizvodnja pa osnovo za načrtovanje nadaljnjega razvoja petišovskega plinskega polja.
Zdajšnja proizvodnja plina je nekaj manj kot pet milijonov kubičnih metrov plina na leto, z zagonom dveh novih vrtin pa se bo besedah Boruta Bizjaka, direktorja podjetja Geoenergo, povečala na skupno 27 milijonov kubičnih metrov plina na leto.

Več ...
 
Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:42

Sodnica meni, da enosmerna cesta mimo stadiona ne povzroča škode.
Ker je Višje sodišče v Mariboru že pred časom razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je v začetku leta izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta preuredila dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona v enosmerno, je o zadevi znova odločalo prvostopenjsko sodišče.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com