Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sodisce.jpg

Vrtne Hiše

The News
Zaplet zaradi trupla na spornem ozemlju pri Hotizi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:18

Potem ko so v soboto pri domačini pri Hotizi našli truplo 85-letne ženske, slovenski reševalci pa so ugotovili, da ji ne morejo več pomagati, so ogled dogodka opravili hrvaški varnostni organi.

Da je šlo za običajen postopek, ki velja na tem območju, je potrdil direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš.

"Preiskovalni sodnik za zadevo ni bil pristojen"

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša je ob tem povedal, da so o dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika, ki pa je sprejel odločitev, da za zadevo ni pristojen.
Več ...
 
NK Nafta ostaja med slovensko elito PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Čeprav so se nad lendavskim prvoligašem zgrinjali črni oblaki, pa so se stvari zasukale povsem drugače. Četrtkova seja je za zdaj našla pozitivno rešitev – Nafta ostaja med elito.

Kljub silno težkim finančnim razmeram v edinem prekmurskem prvoligašu je v četrtek zvečer posijal žarek upanja o obstanku Nafte na slovenski prvoligaški sceni. Lendavski klub je v teh tednih doživljal nemalo kritičnih trenutkov o tem, ali gre v stečaj ali ne. Toda kot kaže je upravni odbor NK Nafte s predstavniki lendavskega gospodarstva sprejel ključne odločitve za obstoj prekmurskega kluba in Nafta bo tako tekmovala tudi v spomladanskem delu sezone.

Več ...
 
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politič PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Zavod za informativno dejavnost madžarske narodnosti oziroma uredništvo Nepujsaga je izdalo zbornik '35 let organiziranosti avtohtonih narodnih skupnosti v Sloveniji.
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politične organiziranosti. Leta 1975 sta namreč ustanovili prve samoupravne interesne skupnosti za prosveto in kulturo, ki so predhodnice današnjih krovnih organizacij narodnih skupnosti. Jubilej samostojne organiziranosti madžarske manjšine je osvetlil tednik Nepujsag.

Več ...
 
Šolski nogometni turnir - Zmagala ekipa DSŠL PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:14

Na nogometnem turnirju prve skupine pomurskih srednjih šol je v Lendavi zmagala Dvojezična srednja šola Lendava pred ekonomsko šolo iz Murske Sobote, tretji je bil srednja poklicna in tehniška šola iz Murske Sobote in četrta srednja zdravstvena šola iz Murske Sobote. Na finalni turnir pomurskih srednjih šol v nogometu, ki bo 17. januarja v Lendavi, sta se uvrstili dvojezična srednja šola iz Lendave in ekonomska srednja šola iz Murske Sobote.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 131 132 133 134 135 136 137 Naslednja > Konec >>

Stran 137 od 137
Home Zadnje Novice
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com