Četrtek, 23 November 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice.jpg

Vrtne Hiše

The News
Neuspešna sanacija pomeni prisilno poravnavo ali stečaj PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 15:54

Nafta Petrochem, hčerinsko podjetje Nafte Lendava, je konec decembra objavila insolventnost, vodstvo pa pripravilo sanacijski načrt, ki zajema tako hčerinske družbe kot skupino. Načrt sedaj potrjuje agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države, predsednik nadzornega sveta Nafte Lendava Roman Ferenčak pa ocenjuje, da se bodo s sanacijo izognili prisilni poravnavi ali stečaju, ki bi za sabo potegnila vse družbe v skupini. Z drugimi besedami to pomeni, da so, čeprav samostojne in poslovno uspešne pravne osebe, ne le v upniškem odnosu z največjo med družbami, ampak so ji pri najemanju posojil z jamstvi najverjetneje držale hrbet. Izguba Nafte Lendava znaša blizu 8 milijonov evrov, poleg tega pa naj bi skupina imela še 22 milijonov obveznosti do bank in dobaviteljev.

Več ...
 
Sabina Magyar in Iztok Utroša lendavska športnika PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 15:53

Kulturni dom v Lendavi je bil prizorišče prireditve Športnik leta 2010, ki so jo povezali z jubilejno 50. obletnico Športne zveze Lendava. Tako je športnica minulega leta postala igralka badmintona Sabina Magyar, kategorizirana športnica državnega razreda, ki je največje uspehe dosegla v igri ženskih dvojic. Druga je hitrostna rolarka Tadeja Donko, tretja pa judoistka Tadeja Hozjan. V moški konkurenci je že drugo leto zapored zmagal Iztok Utroša, državni reprezentant v badmintonu. Izvrstne rezultate je dosegel na turnirjih v tujini in domovini, na evropskem članskem prvenstvu pa se je prebil med 32 najboljših. Za njim sta se uvrstila nogometaš Jože Benko, vodilni strelec prve lige, in judoist Alen Šernek, sedmi na državnem prvenstvu.

Več ...
 
Zaplet zaradi trupla na spornem ozemlju pri Hotizi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:18

Potem ko so v soboto pri domačini pri Hotizi našli truplo 85-letne ženske, slovenski reševalci pa so ugotovili, da ji ne morejo več pomagati, so ogled dogodka opravili hrvaški varnostni organi.

Da je šlo za običajen postopek, ki velja na tem območju, je potrdil direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš.

"Preiskovalni sodnik za zadevo ni bil pristojen"

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša je ob tem povedal, da so o dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika, ki pa je sprejel odločitev, da za zadevo ni pristojen.
Več ...
 
NK Nafta ostaja med slovensko elito PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Čeprav so se nad lendavskim prvoligašem zgrinjali črni oblaki, pa so se stvari zasukale povsem drugače. Četrtkova seja je za zdaj našla pozitivno rešitev – Nafta ostaja med elito.

Kljub silno težkim finančnim razmeram v edinem prekmurskem prvoligašu je v četrtek zvečer posijal žarek upanja o obstanku Nafte na slovenski prvoligaški sceni. Lendavski klub je v teh tednih doživljal nemalo kritičnih trenutkov o tem, ali gre v stečaj ali ne. Toda kot kaže je upravni odbor NK Nafte s predstavniki lendavskega gospodarstva sprejel ključne odločitve za obstoj prekmurskega kluba in Nafta bo tako tekmovala tudi v spomladanskem delu sezone.

Več ...
 
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politič PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Zavod za informativno dejavnost madžarske narodnosti oziroma uredništvo Nepujsaga je izdalo zbornik '35 let organiziranosti avtohtonih narodnih skupnosti v Sloveniji.
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politične organiziranosti. Leta 1975 sta namreč ustanovili prve samoupravne interesne skupnosti za prosveto in kulturo, ki so predhodnice današnjih krovnih organizacij narodnih skupnosti. Jubilej samostojne organiziranosti madžarske manjšine je osvetlil tednik Nepujsag.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 131 132 133 134 135 Naslednja > Konec >>

Stran 134 od 135
Home Zadnje Novice
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com