Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica.jpg

Vrtne Hiše

The News
Nova vlaganja v črpanje plina v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 November 2017 09:31

Prodaja neočiščenega plina iz dveh globokih vrtin hrvaški naftni družbi Ina daje prihodke, proizvodnja pa osnovo za načrtovanje nadaljnjega razvoja petišovskega plinskega polja.
Zdajšnja proizvodnja plina je nekaj manj kot pet milijonov kubičnih metrov plina na leto, z zagonom dveh novih vrtin pa se bo besedah Boruta Bizjaka, direktorja podjetja Geoenergo, povečala na skupno 27 milijonov kubičnih metrov plina na leto.

Več ...
 
Prve pošiljke plina Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:51

Podjetje Geoenergo je začelo dobavljati prve pošiljke surovega plina iz vrtine Pg-10 in Pg 11 A hrvaški naftni družbi Ina. S tem je z nekajmesečno zamudo začel izpolnjevati pogodbeno obveznost o enoletni dobavi plina Hrvaški, ki sta jo omenjeni družbi sklenile 29. junija 2016.
Plin iz petišovskega plinskega polja je po obnovljenem plinovodu do Zebanca stekel včeraj, od tu pa ga bodo transportirali v Molve v Posavini, kjer ima Ina centralno plinsko postajo in kjer ga bodo predelali za uporabnike.

Več ...
 
Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:42

Sodnica meni, da enosmerna cesta mimo stadiona ne povzroča škode.
Ker je Višje sodišče v Mariboru že pred časom razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je v začetku leta izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta preuredila dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona v enosmerno, je o zadevi znova odločalo prvostopenjsko sodišče.

Več ...
 
Lani Milano, letos Budimpešta PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 26 Oktober 2017 07:29

Dijaki Dvojezične srednje šole Lendava prav te dni opravljajo obvezno prakso (Mobilnost Erasmus) v hotelih v Budimpešti na Madžarskem. V času od 15.10. do 3.11. opravljalo praktično usposabljanje v šestih različnih podjetjih in sicer: kemijski tehniki v Nacionalnem inštitutu za raziskavo materiala MEMS in v podjetju SONEAS, ki opravlja analize in druge raziskave za potrebe farmacevtske in kemijske industrije; ekonomske tehnice v hotelu CORINTHIA (5*) in hotelu PRESIDENT (4*), strojni tehniki in mehatronik – operater pa v Madžarski nacionalni organizaciji za robotiko HURBA in v podjetju za avtomatizacijo EXCEL CSEPEL.

Več ...
 
Franc Gerič častni občan PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 Oktober 2017 07:08

Lendavska občina praznuje svoj občinski praznik 28. oktobra, na dan, ko je leta 1366 kralj Ludvik I. rodbine Bannfy podelil Lendavi sejemske pravice. V sklopu letošnjega praznovanja bo v četrtek, 26. oktobra, potekala v dvorani Mestne hiše slavnostna seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili tudi občinska priznanja. Naslov častni občan bo prejel muzejski delavec Franc Gerič, nekdanji direktor Galerije Muzej Lendava ter učitelj likovne umetnosti.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 135
Home Zadnje Novice
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com