Četrtek, 19 Oktober 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
knjiznica.jpg

Vrtne Hiše

The News
Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 April 2017 07:27

Hrvaško kulturno društvo Pomurje že tradicionalno vsako leto organizira dan hrvaške kulture, ko se v Lendavi predstavi eno od območij Hrvaške s svojo kulturo in turističnimi zanimivostmi. Tokrat je na deseti prireditvi to bila koprivničko-križevačka županija. Dogodke je hrvaško kulturno društvo, ki mu predseduje Đanino Kutnjak, organiziralo skupaj s Turistično zvezo Lendava vabi.
Začelo se je med vinogradi pri razglednem stolpu Vinarium Lendava z dogodkom Pisanica od srca, kjer so postavili velikonočno pisanico velikanko, na kateri so narisani prizori in zanimivostmi iz Lendave in okolice. Obiskovalce sta nagovorila župan lendavske občine Anton Balažek in župan koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Več ...
 
Zakaj madžarska podpora zamuja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:18

Pisarna Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava ProFutura ima že vse pripravljeno za objavo razpisa za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi narodnostna skupnost, vendar mora počakati, da v Budimpešti sprejmejo zakonske oziroma pravne podlage za sklenitev pogodbe o finančni podpori.
Ta bo letos znašala 500 milijonov forintov ali približno 1,7 milijona evrov. Jožef Horvath, v. d. direktorja omenjenega zavoda, je povedal, da naj bi po zagotovilih Madžarske razpis, ki so ga napovedovali za februar ali marec, lahko objavili v drugi polovici aprila, zanj pa sta pred dnevi pozitivno mnenje dali tudi slovenski ministrstvi za finance in kmetijstvo.

Več ...
 
Ikea bi gradila rastlinjake v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:17

Avstrijsko vrtnarsko podjetje Herneth Gartenbau KG iz Gradca želi skupaj s partnerskim podjetjem Ikea Europa graditi obsežne rastlinjake in logistični center na kmetijskem zemljišču v skupni velikosti 40,5 hektarjev v bližini Petišovskih gramoznic oziroma z desne strani ceste, ki vodi v Mursko Središče. V rastlinjakih bi gojili rože za potrebe velikih trgovskih centrov, 75 milijonov vredna naložba pa naj bi dala okoli 600 delovnih mest.

Več ...
 
Sprejemni center za begunce v Dobovi zapirajo, na Šentilju in v Lendavi ostajata v pripravljenosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 31 Marec 2017 07:19

Ministrstvo za notranje zadeve zapira sprejemni center za begunce v Dobovi, ki je zrasel ob begunski krizi konec leta 2015. Postopek zapiranja se je začel februarja in bo zaključen najpozneje do konca aprila, so za STA pojasnili na ministrstvu. Centra Šentilj in Lendava pa ostajata v pripravljenosti do konca junija, so še dodali.

Več ...
 
Zgodovina madžarskih beguncev v Sloveniji PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 27 Marec 2017 07:40

Pomurski muzej Murska Sobota je včeraj pripravil predstavitev knjige o madžarskih beguncih v Sloveniji v letih 1956 in 1957 z naslovom »Kam gremo, prijatelji? V svet!« Ta naslov je povezan z anekdoto, ki se je pripetila na madžarsko-jugoslovanski meji. Ko so vojaki prispeli v prvo slovensko vas so jih domačini vprašali »Kam gremo, prijatelji?«, oni pa so jim odgovorili »V svet!«.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 133
Home Zadnje Novice
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com