Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice.jpg

Vrtne Hiše

The News
Bioplinarna Lendava: Neznosen smrad in nepravilnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 Julij 2017 07:38

Bioplinarna v Lendavi zaradi neznosnega smradu, ki se širi od tam, še naprej razburja občane, smrad in splošna nevarnost za zdravje ljudi pa sta bila razloga, da je bila v sredo na zahtevo poslanca Poslanske skupine nepovezanih poslancev Franca Laja nujna seja odbora za infrastrukturo, okolje in prostor v državnem zboru. Inšpekcija za okolje in naravo (ION) je prejela več prijav zaradi smradu, po pregledih pa ugotovila, da bioplinarna ne upošteva okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) za obdelavo odpadkov. Bioplinarna, ki jo zdaj upravlja družba Ecos center, mora prenehati prevzemati blato, ki nastaja pri čiščenju komunalnih odpadnih voda, inšpekcija pa je uvedla postopek tudi na osnovi uredbe o pošiljanju odpadkov čez mejo.

Več ...
 
Lendavski folkloristi na Festivalu Slovenije v Ohridu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 04 Julij 2017 07:17

Folklorno društvo Prekmurje Lendava je nastopilo na drugem Festivalu Slovenije v makedonskem Ohridu. Na štiridnevnem festivalu je sodelovalo 15 skupin iz Slovenije, okrog 450 nastopajočih, folkloristi iz Lendave pa so bila edina skupina iz Pomurja.
Slovenija se je predstavila ob folklori še z ljudskimi godci, pihalnim orkestrom, mažoretkami in zborovskim petjem.

Več ...
 
Pripombe na kulturni program PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 29 Junij 2017 07:46

V prostorih ZKD Lendava bo na pobudo Društva zbirateljev Pomurja Lindva potekala danes zvečer javna predstavitev in razprava o predlogu Lokalnega programa kulture 2017-2025, ki ga je za lendavsko občino napisal Zavod Kreativna baza iz Ljubljane. Prišel bo tudi eden od piscev programa Aleš Šteger.
Med desetimi splošnimi pripombami Društva zbirateljev Pomurja Lindva na pripravljen program sta dve še posebej vredni pozornosti, to, da ni natančno navedeno, kdo bo v programskem svetu oziroma kdo bo obravnaval pripombe in predloge  ter sestavil končni program, katerega bo sprejemal občinski svet.

Več ...
 
Ecos preverja policija PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 26 Junij 2017 07:23

V zvezi z delovanjem bioplinarne podjetja Ecos v Lendavi policisti murskosoboške policijske uprave zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Obremenjevanja in uničevanja okolja po 332. členu kazenskega zakonika. Po zbranih obvestilih bo policija na okrožno državno tožilstvo podala ustrezen zaključni akt, torej najverjetneje kazensko ovadbo, če bodo ugotovljeni sumi storitve kaznivega dejanja. Če pa se sumi ne bodo izkazali, bodo policisti na tožilstvo podali poročilo.

Več ...
 
Novi predsednik NK Nafta PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 21 Junij 2017 09:52

Po volilni skupščini ND Lendava 1903 je novi predsednik NK Nafta 1903 postal Madžar Gabor Vegh, lastnik ZTE-ja iz Zalaegerszega.
Na volilni skupščini, ki jo je kot predsedujoči v za vse prisotne mnogo premajhni press sobi lendavskega stadiona vodil Janos Bukovec, so med drugim razrešili dosedanje vodstvo in izvolili novo. Predsednik je postal večini doslej neznani Madžar Gabor Vegh, sicer lastnik drugoligaša ZTE-ja iz Zalaegerszega, s katerim bi Nafta v bodoče tesno sodelovala.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 135
Home Zadnje Novice
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com