Četrtek, 19 Oktober 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
cerkev.jpg

Vrtne Hiše

The News
Lendavčanom podaril stolp Vinarium Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 28 Julij 2017 07:00

Emila Magyarja iz Madžarske je ob njegovem prvem obisku stolpa Vinarium Lendava ta tako navdušil, da se je odločil, da bo tudi sam iz različnih materialov ustvaril takega v višini 150 centimetrov. Tega je danes v prostorih stolpa predal Turistični zvezi Lendava vabi, ki upravlja s stolpom. Prevzel ga je predsednik zveze Janez Somi.

Več ...
 
Ministrica Majcnova v bioplinarni v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 28 Julij 2017 06:59

Ministrica Majcnova v bioplinarni v Lendavi

Ukrep prepovedi dovažanja in predelave odpadkov ter odvažanja ostankov, ki ga je prejšnji teden podjetju Ecos izdala okoljska inšpekcija ne pomeni takojšnje in popolne prepovedi delovanja. Po pogovorih za zaprtimi vrati in po ogledu bioplinarne je ministrica za okolje Irena Majcen dejala, da so se z direktorjem Jožefom Pavlinjek dogovorili o treh zadevah, ki jih mora izpolniti v predvidenem času. Pavlinjek naj bi zagotovil, da se bo proizvodnja v fermentacijskih komorah dokončala v dvajsetih do tridesetih dneh in da bodo v petnajstih dneh odstranili tudi vso embalažo.

Več ...
 
Bioplinarni končno prepoved PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 21 Julij 2017 07:34

Dosedanja prizadevanja Civilne iniciative in Občine Lendava, pozivi javnosti in sestanki v Ljubljani so dali prve konkretne rezultate.
Glavna državna inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor Dragica Hržica je lendavsko občino obvestila, da je bil bioplinarni v lasti podjetja Ecos, ki s predelavo že nekaj mesecev povzroča neznosni smrad, izrečen ukrep, s katerim se ji prepoveduje dovažanje in predelavo odpadkov.

Več ...
 
Terme Lendava s težavami zaradi smradu iz bioplinarne ECOS, bioplinarna postaja meddržavni problem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 17 Julij 2017 07:04

Civilna iniciativa “Proti smradu” je minulo soboto v neposredno bližino bioplinarne znova povabila novinarje in znova predstavila svoje zahteve ter opomnila, da se stanje ne izboljšuje. Lendavski župan zahteva takojšnje zaprtje bioplinarne, o tem bo sicer tekla tudi beseda na četrtkovem zasedanju občinskega sveta Občine Lendava, v Termah Lendava pa že ostajajo brez nekaterih gostov, predvsem kampistov.

Več ...
 
Bioplinarna Lendava: Neznosen smrad in nepravilnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 Julij 2017 07:38

Bioplinarna v Lendavi zaradi neznosnega smradu, ki se širi od tam, še naprej razburja občane, smrad in splošna nevarnost za zdravje ljudi pa sta bila razloga, da je bila v sredo na zahtevo poslanca Poslanske skupine nepovezanih poslancev Franca Laja nujna seja odbora za infrastrukturo, okolje in prostor v državnem zboru. Inšpekcija za okolje in naravo (ION) je prejela več prijav zaradi smradu, po pregledih pa ugotovila, da bioplinarna ne upošteva okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) za obdelavo odpadkov. Bioplinarna, ki jo zdaj upravlja družba Ecos center, mora prenehati prevzemati blato, ki nastaja pri čiščenju komunalnih odpadnih voda, inšpekcija pa je uvedla postopek tudi na osnovi uredbe o pošiljanju odpadkov čez mejo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 5 od 133
Home Zadnje Novice
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com