NAFTA 1903 – DRAVA DAKINDA PTUJ 1:1 (1:1)
Po 5. krogu druge nogometne lige v Sloveniji ne bo več ekip, ki bi se lahko pohvalile s stoodstotnim izkupičkom. Nafta je v derbiju kroga remizirala s ptujsko Dravo (1:1) in na domačem terenu vknjižila točko. Da se srečanje ni izšlo najbolje so poskrbeli sodniki in njihove sporne odločitve …

V petem krogu 2. SNL je bil v Lendavi na sporedu derbi med Lendavo in Dravo. Tekma se je končala z izidom 1:1 (1:1), Lendavčani pa so s tem izgubili letošnji prvi prvenstveni točki in ostajajo na drugem mestu razpredelnice. Gostitelji so v 31. minuti povedli, ko je gol dosegel Vedran Vinko, toda v 35. minuti so zaradi grobega prekrška Žige Živka ostali z igralcem manj na igrišču, kar so gostje izkoristili in izenačili. V drugem polčasu je kakih 1000 gledalcev videlo priložnosti na obeh straneh, toda izid se ni spremenil.

Lendava, gledalcev 1000, sodniki: Antić, Agibović, Gornik.
Strelca: 1:0 Vinko (31.), 1:1 Rešek (43.).
Nafta: Radoha, Malešević, Novinič, Zeljko (od 76. Ploj), Paku, Živko, Vinko, Cekovski, Cvrtila (od 56. Šeruga), Leuštek, Roginić (od 70. Oštrek).
Drava: Šeliga, Vezjak, Kukovec (od 78. Čeh), Fanimo, Šporn, Bizjak, Pirtovšek, Rešek (od 85. Cuffaro), Mate, Martić, Lovenjak (od 83. Filipović).
Rumeni kartoni: Cvrtila, Leuštek, Roginić, Vinko; Vezjak, Rešek, Martić.
Rdeč karton: Živko (35.).

VIR: nafta1903.si