Lendavska občina je Nogometnemu društvu Lendava 1903 podelila brezplačno stavbno pravico za 6.200 kvadratnih metrov veliko zemljišče nedaleč od poslopja Dvojezične srednje šole Lendava. Stavbna pravica je bila podeljena za 20 let, rok pa je začel teči s podpisom pogodbe.
To sta 13. februarja podpisala župan Anton Balažek in zastopnik društva Gabor Vegh. Društvo bo zgradilo dve manjši nogometni igrišči (65 x 50 metrov ter 55 x 35 metrov) z umetno travo, s prenehanjem stavbne pravice pa bodo občini ostale vse nepremičnine, zgrajene na zemljišču, in oprema.

Imetnik stavbne pravice nadomestila za to ne bo dobil. Koliko bo društvo vložilo v ureditev dveh igrišč, ki pa ne bosta ogrevani, kot je bilo sprva napovedano, ampak samo osvetljeni, ni natančno znano. Gabor je ob podpisu pogodbe izjavil, da iščejo rešitve, ki bi se v danem trenutku pokazale za najbolj racionalne, in da bodo gradnjo začeli takoj, ko bodo imeli urejeno vso dokumentacijo in ko bo to dopuščalo vreme. Investitor bo gradnjo moral končati do sredine leta. V ureditev športnega območja pri srednji šoli pa naj bi vlagala tudi lendavska občina z ureditvijo novega parkirnega prostora, igrišč za odbojko na mivki in postavitvijo fitnes naprav na prostem.

Kot smo že poročali, je lendavska občina razpis o podelitvi stavbne pravice za gradnjo športne infrastrukture objavila 20. novembra 2017, edino ponudbo za območje A1 pa je 5. decembra oddalo Nogometno društvo Lendava 1903. V njej je navedena tudi okvirna cena naložbe. Za ureditev dveh igrišč z umetno travo, razsvetljavo, ograjo in pločnikom naj bi po osnutku predračuna potrebovali približno milijon evrov bruto. V ponudbi je tudi navedeno, da bo igrišče lahko ob delavnikih in dopoldne prosto uporabljala dvojezična srednja šola, zunaj tega časa in ob koncu tedna pa bo na voljo društvu. Lendavska občina je za izvedbo postopka sklenitve pogodbe najela svetovalca Milana Železnika iz Evropskega pravnega centra in ta je dal pozitivno mnenje k pogodbi, z njo pa je soglašal tudi občinski svet na seji 1. februarja.

Vestnik št. 9, 1.3.2018