TRENINGE OBISKUJEJO TUDI OTROCI IZ MADŽARSKE IN HRVAŠKE

Na naši spletni strani smo že velikokrat pisali o bodoči nogometni akademiji, ki bo zrasla v našem mestu pod lendavskimi goricami. Čeprav športnih in preostalih pripadajočih objektov še ni zgrajenih, pa to ne pomeni, da nogometna akademija ne obratuje.
Velike sanje se lahko nekega dne tudi uresničijo, a je za to potrebna trdna volja in delo. Prav to je namen lendavske nogometne akademije, ki -čeprav objekti zanjo še niso zgrajeni, že deluje lep čas. Treningi mladih nogometašev so se, v okviru nogometne akademije, začeli lanskega avgusta, vse bližje pa je tudi dan, ko se bodo ti lahko odvijali na za to namenjenih objektih.

Veliko trenerjev, ki za mlade nogometaše skrbijo, so se za delo odločili, saj vidijo veliko možnosti, je moč slišati iz njihovih vrst. Kot pravijo, so s pogoji zadovoljni, treninge pa so med drugim pričeli obiskovati tudi nekateri otroci iz sosednje Madžarske in Hrvaške. Do izgradnje primerne športne infrastrukture treningi starejših selekcij potekajo predvsem na igrišču z umetno travo pri DOŠ I, treningi najmlajših pa v telovadnici.

Delo poteka v sedmih starostnih skupinah. Lendavski nogometni klub Nafta 1903 ima le neparne starostne skupine, torej od U7 do U19, vsaka starostna skupina ima tudi svojega trenerja. Morda ste vedeli ali pa tudi ne, dvakrat tedensko so treningov deležni tudi otroci v lendavskem vrtcu. Večino vaj mladi nogometni upi opravijo čez igro, torej pridejo na treninge igrat in trenirat hkrati, kar je zanje zelo enostavno. Cilj akademije je seveda višanje kakovosti igranja nogometa, če se le da, z domačimi igralci.

Vir: http://nafta1903.si