V hali supermarketa Tuš v Lendavi so proglasili najboljše športnike in ekipe občine Lendava v letu 2017. Na vrhu so lokostrelec Kristijan Horvat, judoistka Vita Kulčar in NK Nafta 1903.
Najboljši športnik leta je Kristijan Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava, drugi je njegov klubski kolega Gyula Cseh, tretji pa Mihael Zver iz Kluba borilnih veščin Lendava.

 Najboljša športnica je Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava, druga je Sabina Magyar iz Badminton kluba Mladost Lendava, tretja pa Slavica Hozjan iz Kegljaškega kluba Lendava. Ekipa leta je člansko moštvo nogometnega kluba Nafta 1903, na drugem mestu je Lokostrelski klub Lendava, na tretjem pa Športni strelski klub Coal Petišovci. Najbolj perspektivni športnik je Niko Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava, najbolj perspektivna športnica Lina Recek iz Judo kluba Lendava, najbolj perspektivna ekipa pa ekipa starejših deklic Odbojkarskega kluba Lendava.

Rekreativec leta je Štefan Kozak iz Planinskega društva Lendava, planinsko društvo pa je dobilo tudi jubilejno nagrado ob tridesetletnici delovanja. Jubilejno nagrado za dvajset let delovanja je prejel Klub borilnih veščin Lendava, posebno nagrado za dosežke v tekvandoju pa Beno Misja. Športni strokovni delavec leta je Spasoje Todorovič, trener v Odbojkarskem klubu Lendava. Nagrade v Lendavi je med drugimi podeljeval tudi najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar.

Vir: Pomurje.si