Edit Szilágyiné Bátorfi, veleposlanica Madžarske, je včeraj v mestni hiši pri županu Občine Lendava Janezu Magyaru zaključila svoj mandat v Sloveniji. Ob tej priložnosti se ji je župan zahvalil za izredno plodno in prijetno sodelovanje.

V pogovoru poleg aktualnih tem in projektov madžarskega veleposlaništva izpostavili tudi področja, ki trenutno predstavljajo največje izzive

Izjemen posluh veleposlanice Edit Szilágyiné Bátorfi in pomoč na najrazličnejših področjih, ki jo je v letih svojega delovanja nudila tako Občini Lendava kot madžarski narodni skupnosti v Sloveniji, je na poslovilnem srečanju osvetlil župan Janez Magyar in se ji zahvalil za skupno sodelovanje.

»Najino sodelovanje, čeprav bolj kratko, je bilo plodno, z veliko aktivnega sodelovanja, ko smo skupaj reševali konkretne izzive. Tudi današnje srečanje je bilo delavno, saj smo govorili o temah in problemih, ki so trenutno najbolj aktualni. Izredno sem počaščen, da sem lahko spoznal in sodeloval s tako svetovljanko širokih nazorov, ki je bila vedno dostopna in pripravljeni pomagati, za kar se ji iskreno zahvaljujem in želim obilo zdravja in vse dobro na nadaljnji diplomatski poti. Verjamem, da ji bo Lendava ostala v lepem spominu in da se bo v naše kraje še vračala.«

Sicer pa bo do imenovanja novega veleposlanika Madžarsko zastopala Krisztina Dóra Varju, namestnica sedanje veleposlanice Madžarske v Sloveniji.

vir: najdi.si