Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
trojica2.jpg

Vrtne Hiše

Prve pošiljke plina Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:51

Podjetje Geoenergo je začelo dobavljati prve pošiljke surovega plina iz vrtine Pg-10 in Pg 11 A hrvaški naftni družbi Ina. S tem je z nekajmesečno zamudo začel izpolnjevati pogodbeno obveznost o enoletni dobavi plina Hrvaški, ki sta jo omenjeni družbi sklenile 29. junija 2016.
Plin iz petišovskega plinskega polja je po obnovljenem plinovodu do Zebanca stekel včeraj, od tu pa ga bodo transportirali v Molve v Posavini, kjer ima Ina centralno plinsko postajo in kjer ga bodo predelali za uporabnike.

Po naših virih naj bi zdajšnja količina poslanega plina na Hrvaško znašala blizu dve toni na uro. Surov plin iz globokih petišovskih vrtin so spomladi že tudi začeli prodajati lokalnim porabnikom v industrijski coni. Na vprašanje, zakaj prodaja plina sosednji državi ni stekla že v začetku letošnjega leta, kot je bilo napovedano, so nam z Ine takrat sporočili, da morajo biti izpolnjeni tehnični in zakonski pogoji za to, s podjetja Geoenergo pa, da potekajo pripravljalna dela za vzpostavitev plinovodnih povezan med obema vrtinama in da bo v naslednjih mesecih mogoče vzpostaviti osnovo za natančnejši načrt za začetek proizvodnje.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Prve pošiljke plina Hrvaški
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com