Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice.jpg

Vrtne Hiše

Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:42

Sodnica meni, da enosmerna cesta mimo stadiona ne povzroča škode.
Ker je Višje sodišče v Mariboru že pred časom razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je v začetku leta izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta preuredila dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona v enosmerno, je o zadevi znova odločalo prvostopenjsko sodišče.

Okrožna sodnica Jasna Vedenik je prvič razsodila, da je »tožbeni zahtevek KG Lendava po temelju utemeljen«, po razveljavitvi višjih sodnikov pa je sprejela drugačno odločitev. Tožbeni zahtevek Jožefa Magyarja, člana upravnega odbora in večinskega lastnika KG Lendava, je zavrnila in odločila v prid lendavske občine.

531 tisoč evrov odškodnine Magyar terja od Občine Lendava.
KG Lendava je vložila tožbo zoper občino zaradi rekonstrukcije Kolodvorske ulice v Lendavi. Zatrjevali so, da je zaradi drugačne ureditve prometnega režima nastalo za 500.000 evrov škode, za kolikor naj bi bila zmanjšana vrednost njihovih zemljišč ob tej cesti. Sodišče pa je tožbo zdaj v celoti zavrnilo, saj da KG Lendava ni utrpela nobene škode. S takšno razsodbo so na Občini Lendava zadovoljni, a zadeva še ni končana, saj je Jože Korpič, zagovornik KG Lendava, napovedal pritožbo, češ da je bila tožba popolnoma utemeljena. Odvetnik občine Boris Kanduti je že prvič na sodišču zatrdil in vztraja, da KG Lendava nima temeljev za tožbo, saj je upravno sodišče v tem primeru že ugodilo lendavski občini, da »s spremembo prometnega režima ni kršila nobenih pravnih predpisov«.

KG Lendava je vložila tožbo zoper občino zaradi rekonstrukcije Kolodvorske ulice v Lendavi.
Magyar je že na prvem sojenju pojasnjeval, da je imela KG Lendava zaradi enosmerne poti težave med drugim pri organizaciji tekmovanja Pomurski galop. »Ker so zdaj naša zemljišča razvrednotena, je ta, ki je to naredil, meni kot lastniku dolžan plačati odškodnino. Želim urediti konjeniško-rekreacijski center, vendar nam enosmerna ulica in prepoved tovornega prometa kaj takega onemogočata,« je na okrožnem sodišču v Murski Soboti še poudaril Magyar, ki očitno ne namerava odnehati in še naprej od Občine Lendava terja 531 tisočakov odškodnine.

VIR: slovenskenovice.si

 

 
Home Zadnje Novice Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com