Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
stadion.jpg

Vrtne Hiše

Predelava gum, novo okoljsko breme v Trimlinih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 03 Oktober 2017 08:00

V objektih nekdanje Naftine proizvodnje topil naj bi zagnali predelavo odpadnih gum. To namreč razkriva sklep agencije za okolje, ki ga je izdala 21. septembra, in v katerem tudi ugotavlja, da vlagatelju ne bo treba izvesti presojo vplivov na okolje ter pridobiti okoljevarstveno soglasje. Kljub temu, da naj bi v štirih reaktorjih na dan predelali 81,5 ton odpadnih gum ali na leto 29.784 ton, predelava pa naj bi potekala s postopkom razgradnje na visoki temperaturi.


Sklep okoljske agencije je prejelo podjetje L4T s sedežem v taistih objektih, kjer naj bi potekala predelava, ustanovljeno pa je bilo maja letos. Kot ustanovitelja sta vpisana EP, razvoj in proizvodnja novih visokih tehnologij ter italijansko podjetje Societa Per Azioni Curti-cucostruzioni meccaniche iz Bologne. Javno dostopni podatki tudi razkrivajo, da sta v podjetju, ki nastopa v vlogi investitorja dva direktorja, Tomaž Groff in Curti Alessandro.

Kako so se nepremičnine, ki jih je avgusta 2014 kupilo podjetje Sloluks iz Miklavža na Dravskem polju od Nafte Lendava ter Eko Nafte, znašle pri novem lastniku? Kako je mogla okoljska agencija izdati sklep investitorju, če ni preverila dejanskih razmer glede zagotavljanja varovanja okolja in ljudi na tem območju? Te in druge odgovore glede nove, ekološko obremenjujoče proizvodnji, ki naj bi jo zagnali v industrijskem kompleksu nekdanje Nafte, bomo zapisali v novem Vestniku.

Vir: Vesnik.si

 
Home Zadnje Novice Predelava gum, novo okoljsko breme v Trimlinih
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com