Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica.jpg

Vrtne Hiše

Ecos s pritožbo spet ustavil stečaj PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 08 September 2017 07:42

Podjetje Ecos, ki ima v lasti lendavsko bioplinarno, se je spet pritožilo zoper sklep murskosoboškega okrožnega sodišča o začetku stečajnega postopka, ki je bil objavljen 2. avgusta. To so nam potrdili pri odvetniški pisarni stečajnega upravitelja Matjaža Nanuta. Kot smo že poročali, se je podjetje pritožilo tudi zoper prvi sklep sodišča, ki je bil objavljen 21. aprila, višje sodišče pa je potem odločilo, da se sklep razveljavi in se zadeva vrne v ponovno odločanje.


Ponovna pritožba je bila pričakovana, z njo pa so lastniki podjetja, člani družine Jožefa Pavlinjeka, vsaj do odločitve višjega sodišča rešili svoje premoženje in spet pridobili čas. S čim tokrat utemeljujejo pritožbo, še ni javno znano, domnevamo pa lahko, da z enakimi argumenti kot prvič. To pa je, da ima dolžnik strateškega partnerja, podjetje Prva grupa iz Čakovca, ki bi z dokapitalizacijo sodeloval pri finančnem prestrukturiranju podjetja Ecos in s tem posredno izboljšal možnost podjetja za poplačilo upnikov. To pa je mogoče izvesti, če bo umaknjen sklep o stečaju in dovoljena prisilna poravnava.
Višje sodišče je o prvi pritožbi podjetja Ecos, s katerim je to izpodbijalo sklep sodišča o začetku stečaja, odločilo dobra dva meseca po vložitvi pritožbe.

VIR: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Ecos s pritožbo spet ustavil stečaj
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com