Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
elizabeta.jpg

Vrtne Hiše

Podaljšan rok za prijavo škode PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 06 September 2017 07:10

Rok za prijavo škode po suši na občinah podaljšan do petka do 12. ure.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča je rok za oddajo prijavo škode po suši v letu 2017 podaljšalo do petka, 8. septembra, in sicer do 12. ure. Škoda se prijavi na obrazcu 2, ki ga je mogoče dobiti na spletni strani ali v sprejemni pisarni pristojne občine. Oškodovanci morajo izpolnjen in podpisan obrazec oddati v sprejemni pisarni pristojne občine, in sicer osebno.

Upoštevane bodo tudi vloge, prispele po pošti, s poštnim žigom 8. september. Za pomoč pri izpolnjevanju obrazcev so na voljo pristojne kmetijske svetovalne službe. Na podlagi izdelane predhodne ocene škode v tekoči kmetijski proizvodnji, priznanih kultur ter kriterijev regijske komisije se ocenjuje škodo na kmetijskih kulturah, kot so koruza, travinje, vrtnine na prostem in njivski posevki, razen žit.

Pogoj je tudi, da so oškodovanci vpisani v register kmetijskih gospodarstev oz. imajo identifikacijsko številko kmetijskega gospodarstva KMG-MID. Velikost prijavljene površine zemljišč mora biti večja od 1ha primerljivih površin. Navedene površine in kulture morajo biti skladne s podatki v subvencijski vlogi oz. z zadnjim izpisom iz registra kmetijskih gospodarstev, če vloga ni bila oddana.

Prijava škode se šteje kot vloga za izplačilo sredstev za odpravo posledic naravne nesreče, če bo Vlada RS za naravno nesrečo, za katero je bila ta ocena škode narejena, odločila, da se uporabijo sredstva za odpravo posledic škode v kmetijstvu in sprejela predpisan program odprave posledic škode.

VIR: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Podaljšan rok za prijavo škode
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com