Danes se je tudi uradno začel spomladanski del sezoni v 2. SNL. Uvodni obračun 20. kroga je pripadel ekipi Nafte, ki je na gostovanju z minimalnih 1:0 ugnala Dravo.

Ptuj je v petkovem popoldnevu gostil uvodno tekmo spomladanskega dela 2. SNL. Pozimi znova močno prenovljena ekipa Drave je gostila Lendavčane, ki so se po golu v uvodnih minutah drugega polčasa veselili treh točk.

Prekmurci so prevladovali že v prvem polčasu, ko pa obrambno naravnani Ptujčani, ki so se osredotočili na protinapade, niso dopustili zadetka. Se je pa domača mreža tresla v 52. minuti srečanja, ko so gostje hitro izvedli kot. Mihael Rebernik je po kratki podaji Vedrana Vinka prodrl v kazenski prostor in v osrčju kazenskega prostora našel povsem osamljenega Žigo Živka. Osrednji branilec ni zapravil lepe priložnosti, točke pa so po zadnjem sodniškem žvižgu odpotovale pod lendavske griče.

Nafta je z zmago vsaj do jutri skočila na četrto mesto, pred ekipo Fužinarja, ki se bo jutri v derbiju kroga pomeril z Radomljami. Vodilni Koper bo gostil Brežice.

vir: sportklub.si