Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
cerkev.jpg

Vrtne Hiše

Kupnina za industrijsko čistilno napravo še ni plačana PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 25 Avgust 2017 07:58

Podjetje Petios v lasti Boštjana Ritupera za industrijsko čistilno napravo, ki jo je kupilo v stečajnem postopku Nafte Petrochem, do danes še ni plačalo kupnine v višini 253 tisoč evrov, rok za to pa se je iztekel 9. avgusta. Kot je povedal stečajni upravitelj Silvo Zorec je kupec, s katerim je pogodbo podpisal maja, prejšnji teden še zagotavljal, da bo izpolnil pogodbeno obveznost.

Informacija je zdaj zanimiva tudi zaradi postopkov za razgradnjo tovarne metanola. Lastnik tovarne bo namreč moral na Arso sporočiti tudi informacijo, kako je z obratovanjem čistilne naprave. Ta zdaj še obratuje, čeprav v malem obsegu, čisti pa predvsem komunalne odpadne vode. Naprave namreč ima okoljske omejitve, saj je niso povezali s tlačnim vodom do Mure, v katero bi spuščali iztočne vode, ki se zdaj še vedno stekajo v potok Kopica.
Kot smo že poročali se je za nakup industrijske čistilne naprave zanimalo več ponudnikov.

Družba Indo Ventures Limited s sedežem v Dubaju je ponudila 350 tisoč evrov, vendar s pogojem, če bo uspela še s ponudbo za nakup postrojenja za proizvodnjo formalina, ki se prav tako prodaja v stečajnem postopku Nafte Petrochem. Popolna Reforma, družba iz Murske Sobote, je ponudila 90 tisoč evrov in to svojo ponudbo zvišala na 500 tisoč evrov, vendar prav tako s pogojem, če bo uspela v postopku pri nakupu obrata formalina. Družba Petios je najprej ponudil 150 tisoč evrov in to ponudbo izboljšal na 253 tisoč evrov brez postavljanja pogojev. Ob teh treh pa so svoje ponudbe oddale še družbe Ascent resources v višini 50 tisoč evrov, Eko-park prav tako 50 tisoč in družba Sivka iz Ljubljane 24 tisoč evrov.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Kupnina za industrijsko čistilno napravo še ni plačana
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com