Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sodisce.jpg

Vrtne Hiše

Najboljšo ribjo juho skuhali gasilci iz Doline PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 22 Avgust 2017 07:28

Na travniku ob trgovini Pri žagi v Lendavi je Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Lendava organizirala tradicionalno zabavno-kulinarično prireditev s tekmovanjem v kuhanju ribje juhe – ribje čorbe. Med 32 sodelujočimi ekipami je ocenjevalna komisija kot najboljšo izbrala jed, ki jo je skuhala ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Dolina. Drugi so bili MMR-Hidak iz Lendave, tretja pa je bila ekipa sosednjega madžarskega mesta Lenti.


Na mednarodnem tekmovanju so sodelovale ekipe iz Slovenije in Madžarske, v kulturnem programu pa so nastopile folklorne skupine, ki so plesale hrvaške, slovenske in madžarske plese. Na prireditvenem prostoru so organizirali še animacijo za otroke, ki so lahko spoznavali tudi nekatera kmečka in obrtniška opravila, ki so jih danes nadomestili stroji ter se preizkusili v lokostrelstvu. Po podelitvi priznanj je sledila zabava z glasbo v živo.
Ribja juha je priljubljena jed na madžarskem, pa tudi v sosednjih državah. Recepti se po območjih sicer nekoliko razlikujejo pod vplivih lokalnih kulinarik in tistega, kar lahko v teh okoljih dodajo v to jed na žlico.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Najboljšo ribjo juho skuhali gasilci iz Doline
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com