Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
trojica2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava konec meseca v znamenju tretjega festivala Vinarium natisni E-pošta

Lendava, 15. avgusta - V Lendavi bo konec meseca tretji festival Vinarium, ki združuje najbolj prepoznavne lendavske prireditve, Bogračfest, Lendavsko trgatev, dneve odprtih vinotočev, kulinarično ulico, zabavne, mladinske in kulturne prireditve.Predsednik organizacijskega odbora festival Vinarium Igor Kolenko je povedal, da želijo s festivalom zaokrožiti turistično ponudbo Lendave, obuditi ohranjanje običajev in promovirati lokalno kulinariko.

Najbolj odmevna je etnološko-kulinarična prireditev Bogračfest, največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, od leta 2011 je Lendava tudi svetovna prestolnica bograča, ki privablja na tisoče obiskovalcev.

V soboto, 26. avgusta, se bodo starem mestnem jedru pomerile ekipe iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, vrhunec dogajanja pa bo ob 20. uri, ko bodo razglasili rezultate tekmovanja ter podelili priznanja za najlepše urejeno tekmovališče in mojster bograča.

Praznik vinogradnikov, Lendavska trgatev, bo 2. septembra v mestnem jedru in ob stolpu Vinarium, osrednja točka pa povorka s predstavitvijo domačih običajev. Prireditve bo spremljala kulinarična ponudba z lendavskimi vini, festival bo obogaten z mladinskih programom. Vinarium je letos prvič prizorišče dogajanja, ob njem bodo folklorni festival, program za otroke in glasbeni program.

Od 23. do 25. avgusta bo predfestivalsko dogajanje. V tokrat kulinarični - Mlinski ulici bodo predstavili lokalne dobrote in lendavsko vino, 25. avgusta pa bodo pripravili tudi strokovni posvet Kultura in turizem z naslovom Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture 2025 - izziv in priložnost. Ta dan zvečer bo na poletnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava koncert Beethovnovih del v džezovski izvedbi.

Med festivalom bo z dnevi odprtih vinotočev pestro dogajanje ob vsej vinsko-turistični cesti, vinotoči v Lendavskih in Dolgovaških goricah bodo odprti vsak dan med 11. in 22. uro.

Še vedno pa je v Lendavi na ogled razstava več kot 100 grafik in risb ter dveh tapiserij katalonskega umetnika Salvadorja Dalja, katerega opus zajema obdobje skoraj celotnega 20. stoletja.

Vir: STAkrog.si

 
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com