Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice.jpg

Vrtne Hiše

V prihodnosti glamurozno kampiranje v zidanicah in nov hotel PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 08 Avgust 2017 07:45

V Lendavi se te dni pripravljajo na pestro festivalsko dogajanje, od 23. avgusta pa do 2. septembra bo namreč potekal festival Vinarium, na katerem pričakujejo rekordno število obiskovalcev.
Pa tudi sicer se tamkajšnjim turističnim delavcem in odgovornim lahko smeji, saj beležijo nadpovprečno rasti števila dnevnih obiskovalcev in nočitev.

Nadpovprečna rast obiskovalcev

V lanskem letu je turistični obisk v občini Lendava sledil trendu rasti in razvoja iz preteklih let. V občini je tako prenočilo 129.826 turistov, kar predstavlja 10 odstotno rast v primerjavi z letom 2015. Pričakovano je največ turistov še vedno v poletno-jesenskih mesecih, od julija do septembra. V tem času je zabeleženih več kot dvanajst tisoč nočitev mesečno.
Zastavonoša pri tem trendu rasti in razvoja v lanskem letu je zagotovo najmočnejši turistični magnet, razgledni stolp Vinarium, ki postaja prava ikona vinsko-turistične ceste Lendavske gorice in Občine Lendava. Od septembra 2015, ko je bil uradno odprt, se je nanj povzpelo že 180.522 obiskovalcev. V letu 2016 jih je bilo 94.253, letos pa doslej 56.954, kar je že okrog 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
Anton Balažek, župan občine Lendava ta uspeh pripisuje tudi pravočasni organizaciji, saj je ugoden položaj v turizmu prisoten v celotni srednji Evropi in seveda tudi Sloveniji.

“Rezultati so odlični. Bilo je treba imeti občutek ali pa tudi srečo, da smo se pravočasno organizirali in pristopili k zadevi celostno. Kajti danes samo en festival ali en produkt pravzaprav ne pomeni dosti, ker s tem ne moreš doseči kontuitete.”
Balažek dodaja, da uspeh pri njih več ni presenečenje, ampak logična posledica trdega dela.

Veliki načrti za naprej

A v Lendavi ne počivajo na lovorikah, njihovi načrti za prihodnost so smeli. »Z zadovoljstvom ali morda z zaskrbljenostjo tako ugotavljamo, da nam že zmanjkuje prenočitvenih kapacitet, kar je odlična priložnost za morebitne vlagatelje,” pravi Balažek.

“To je odlična priložnost za morebitne vlagatelje, zato bomo vse sile usmerili v nove projekte v okviru glampinga v zidanicah, srčno pa si želimo tudi nov hotel, ki ga Lendava zelo potrebuje. Vsi ti pozitivni signali so tako najboljše sporočilo vlagateljem in prepričan sem, da se bodo na ta račun tovrstne investicije zgodile že v bližnji prihodnosti.«
Veliko delajo tudi na čezmejnih projektih s Hrvati in Madžari, da bi naredili še eno atrakcijo na področju termalnega turizma.


Anton Balažek in Igor Kolenko.
Sicer pa je Občina Lendava uvrščena med TOP 30 turističnih destinacij v letu 2016. Med 212 občinami je osvojila 24. mesto (vir: Finance, junij 2017). Z začrtanim razvojem turizma želijo, da se ob naslednjem ocenjevanju uvrstijo med najboljših 20 ali celo 10 turističnih destinacij v Sloveniji.

Prihaja Bogračfest in Lendavska trgatev

V Lendavi bo tako od 23. avgusta do 2. septembra 2017 potekal že tradicionalni, 3. Festival Vinarium, ki že vrsto let združuje najbolj prepoznavne lendavske prireditve. Najbolj odmevna je etno-kulinarična prireditev Bogračfest, ki bo 26. avgusta in v Lendavo vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Pester program bo tudi na tradicionalni Lendavski trgatvi, ki bo 2. septembra, letos na dveh lokacijah, in sicer v mestnem jedru ter na Stolpu Vinarium, njena osrednja točka pa je povorka s predstavitvijo domačih občajev.

Vir: Sobotainfo.com

 
Home Zadnje Novice V prihodnosti glamurozno kampiranje v zidanicah in nov hotel
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com