Obrtno-podjetniška zbornica Lendava je za svoje delovanje od lendavske občine kupila dvorano, ki jo je skoraj do konca lanskega leta Upravna enota Lendava uporabljala kot uradni prostor za sklepanje zakonskih zvez.

Nekdanja poročna dvorana je velika 72 kvadratnih metrov in je v spomeniško zaščiteni stavbi v Glavni ulici nasproti mestne hiše, kjer ima zbornica že ves čas svoje prostore. »S tem smo pridobili primeren prostor, ki bo lahko sprejel od 40 do 50 ljudi, namenjen pa bo delovanju sekcij ter izvajanju raznih delavnic in izobraževanj. Doslej smo za to najemali prostor v hotelu Lipa,« je povedal Marjan Koren, predsednik lendavske zbornice. Dvorano jim je v odkup ponujal že prejšnji lendavski župan, konec lanskega leta pa so nato sklenili nakupno pogodbo. Zbornica je za nepremičnino občini plačala 15.500 evrov.

Lendavska obrtno-podjetniška zbornica je novembra 2018 praznovala 40 let delovanja, združuje 260 obrtnikov in podjetnikov iz občin Lendava, Velika Polana, Črenšovci, Odranci, Turnišče, Dobrovnik in Kobilje.

Stara poročna dvorana je izgubila namen, potem ko je ministrstvo za javno upravo obnovilo objekt lendavske upravne enote in uredilo staro sejno dvorano tudi za sklepanje zakonskih zvez. »Zdaj nas čaka odločanje o obnovi dvorane, saj jo je treba prepleskati, povsem obnoviti razsvetljavo in inštalacije. Dela bomo opravili letos,« je še povedal Koren.

vir: vestnik.si