Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
Lipa.jpg

Vrtne Hiše

Lendavčanom podaril stolp Vinarium Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 28 Julij 2017 07:00

Emila Magyarja iz Madžarske je ob njegovem prvem obisku stolpa Vinarium Lendava ta tako navdušil, da se je odločil, da bo tudi sam iz različnih materialov ustvaril takega v višini 150 centimetrov. Tega je danes v prostorih stolpa predal Turistični zvezi Lendava vabi, ki upravlja s stolpom. Prevzel ga je predsednik zveze Janez Somi.


Prvič si ga je ogledal julija lani, je povedal Magyar, in naredil tudi več fotografij, na podlagi katerih je stolp oblikoval, vendar pa ni želel narediti makete, ampak svoje lastno videnje njegove podobe: »Ob ustvarjanju sem si ogledal tudi posnetke na internetu in prebral vse, kar o njem piše. Konstrukcijo sem več mesecev snoval v glavi, z delom pa sem začel v začetku marca in ga končal junija. Ko sem delo končal, sem se odločil, da ga bom podaril upravljavcem stolpa. Vanj sem vključil različni material, od lesa do aluminija, posušene azaleje (za drevje ob stolpu) in pešk grozdja.« Del konstrukcije je tudi sončni kolektor, s pomočjo katerega poganjajo dvigalo.
Janez Somi je povedal, da so darila veseli. Najprej ga bodo razstavili v stolpu, potem pa tudi na drugih lokacijah po mestu, kjer bo vabil obiskovalce k Stolpu Vinarium Lendava: »Doslej so zabeležili blizu 170 tisoč obiskovalcev. Letos 1. maja je bilo rekordno število obiskovalcev in sicer v enem dnevu kar 1912. Največ jih pride ob koncu tedna. Ob sobotah prihajajo v organiziranih skupinah z avtobusi, v nedeljo pa družine.« Največ jih je iz Slovenije in Madžarke, v prihodnje pa se bodo pri promociji bolj posvetili še avstrijskemu in hrvaškemu trgu. Ob prireditvi Lendavska trgatev bodo imeli drugi del prireditve, torej glasbo in zabavo, ob stolpu.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Lendavčanom podaril stolp Vinarium Lendava
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com