Terme Lendava so dobile novega direktorja, zdaj že bivša direktorica Helena Sredenšek bo odslej direktorica Hotela Lipa.
Kot kaže imajo Terme Lendava novega direktorja. Dozdajšnjo direktorico Heleno Sredenšek je, kot je razvidno iz podatkov na AJPES-u, zamenjal Péter Molnár. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, je bil ta sklep vpisan v ponedeljek, 3. februarja. Prav tako je jasno, da je Molnár na svoj stolček prvič sedel 27. januarja, ko mu je bilo pooblastilo tudi podeljeno.

Sredenškova se sicer s tem iz Term Lendava ne umika. Ta naj bi mesto direktorja predala sporazumno, v dogovoru z madžarskimi lastniki podjetja Term Lendava. Več o samih podrobnostih ali vzrokih za to, še ni znano.

Sredenškova ostaja v Termah Lendava, čeprav ne kot direktorica podjetja Terme Lendava d.o.o., temveč kot direktorica hotela Lipa. Kdo je nov direktor hotela razen imena in priimka ni povsem znano, saj izvemo zgolj to, da prihaja iz Budimpešte.

Spomnimo, da se je prodaja lendavskih term vlekla kar nekaj časa. Prevzem se je uradno zaključil sredi decembra, ko je bila sklenjena kupoprodajna pogodba.

Za Terme Lendava so Madžari plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik.

Nov lastnik družbe Terme Lendava je sicer podjetje Comitatus-Energia. Kot so zapisali v odločbi Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence ob potrditvi prevzema, je podjetje Comitatus-Energija bilo ustanovljeno leta 2011 z namenom ustanavljanja manjših elektrarn, ki pa od leta 2014 ne izvaja nobene poslovne dejavnosti, nima zaposlenih in je dejavno, predvsem kot projektna družba. Gre za podjetje v 100 odstotnem lastništvu Madžarske, vendar lastniške pravice dejansko izvaja podjetje Magyar Nemzeri Vagyonkezelő Zrt., ki je neodvisno podjetje, ustanovljeno za namene upravljanja madžarskega državnega premoženja. Slednje nima podjetij v svoji lasti, ampak preko izvajanja lastniških pravic upravlja podjetja s kapitalsko naložbo države Madžarske.

vir: sobotainfo.com