Četrtek, 14 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
cerkev.jpg

Vrtne Hiše

Lendavski folkloristi na Festivalu Slovenije v Ohridu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 04 Julij 2017 07:17

Folklorno društvo Prekmurje Lendava je nastopilo na drugem Festivalu Slovenije v makedonskem Ohridu. Na štiridnevnem festivalu je sodelovalo 15 skupin iz Slovenije, okrog 450 nastopajočih, folkloristi iz Lendave pa so bila edina skupina iz Pomurja.
Slovenija se je predstavila ob folklori še z ljudskimi godci, pihalnim orkestrom, mažoretkami in zborovskim petjem.

Prvi večer je lendavsko društvo pripravilo prekmurski večer ob jezeru za vse nastopajoče na festivalu in goste. Predstavili so prekmurske pesmi in plese ob zvokih harmonike (Smiljan Prendl), cimbal (Andi Sobočan) in kontrabasa (Stanko Lebar). Obiskovalce so vabili v Lendavo in na lendavske prireditve ter ponujali lendavska vina in domače žganje ter prekmurske dobrote: perece, prekmursko šunko, pajani krüj in drugo.
Na nedeljski osrednji prireditvi so skupine v povorki šle skozi mesto do prireditvenega prostora. Lendavski folkloristi so nastopili z dvema odrskima postavitvama, med obema pa so glasbeniki zaigrali prekmurske pesmi. Ob nastopih so si ogledali kulturne znamenitosti Ohrida in okolice, udeležili pa so se tudi koncerta Zorana Predina in skupine Lačni Franz. Prosti dan so se z avtobusom odpeljali v Albanijo. Sprejel jih je tudi veleposlanik Slovenije v Makedoniji Milan Jazbec.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Lendavski folkloristi na Festivalu Slovenije v Ohridu
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com