V Lendavi je kot kaže prišlo do premikov, ki bodo poskrbeli, da se bodo počasi začele aktivnosti za izgradnjo nogometne akademije, za katero so že maja 2018 položili temeljni kamen.
Kot smo že večkrat poročali, bo v Lendavi zrasla sodobna nogometna akademija, za katero so si odgovorni pred časom želeli, da bi stala že do konca lanskega leta, a so se načrti nekoliko spremenili.

Občina Lendava je namreč pred kratkim objavila javno naročilo, na podlagi katerega se bodo pričele aktivnosti za komunalno opremljanje zemljišč za hotelom Lipa, kjer bo stala nogometna akademija Nafte 1903.

Na teh zemljiščih bodo namreč stali objekti, ki bodo skupaj tvorili obljubljeno nogometno akademijo, ki bo financirana s strani madžarske vlade. 

Želje so bile, da bi akademija stala lani
Kot smo že večkrat poročali, bi po prvih načrtih ta morala biti že zgrajena. Zadnje želje so bile, da bi ta stala do konca lanskega leta, a temu ni bilo tako.

"Točne časovnice še ni, predvsem zaradi zasedenosti izvajalcev. Želja je bila, da se dela začnejo že letos, vendar bo težko. Verjamemo pa, da bo akademija prihodnje leto že stala. Podobno smo sicer rekli tudi za 2019, a so se stvari žal izjalovile," nam je takrat povedal Igor Magdič, ki je pri lendavskem drugoligašu zadolžen za stike z javnostjo.

vir: sobotainfo.com