Četrtek, 23 November 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica.jpg

Vrtne Hiše

Lendavski vinogradniki uslišani PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 03 Maj 2017 07:58

Zmanjšano število vreč za zbiranje komunalnih odpadkov, in sicer dve vreči za mešane komunalne odpadke in dve vreči za embalažo, ohranitev ekoloških otokov, enako nadomestilo za stavbno zemljišče za vinske kleti in počitniške hišice, kot velja za stanovanjske objekte in priprava načrta za ureditev javne infrastrukture, to je izid dogovora Civilne iniciative za ohranitev vinogradov in vinogradništva v Lendavskih goricah z občinsko upravo, ki jih je zdaj potrdil še občinski svet.


Hkrati so v sklepih občinskega sveta navedeni tudi nekateri roki. Sprememba odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2018 mora občinska uprava pripraviti v mesecu dni, v dveh tednih načrt aktivnosti za ravnanje z meteornimi vodami na najbolj kritičnih mestih in načrt inšpekcijskega ter redarskega nadzorstva, Eko park pa mora urediti ograjene in nadzorovane zbirne centre za  komunalne odpadke na izstopnih točkah iz gričevnatega dela občine. Prav tako se bo oblikovala delovna skupina za ohranitev vinogradov, ki jo bo imenoval direktor murskosoboškega zavoda za kmetijstvo in gozdove Franc Režonja, in ki bo pripravila načrt za ohranitev malega vinogradništva na območju lendavskih goric.
Stanislav Horvat, ki je vodil delovanje civilne iniciative, je zadovoljen s tem, da je občinski svet s sklepi potrdil dogovorjeno in dal usmeritve za nadaljnje delo, prav tako pa je zelo zadovoljen s sodelovanjem z občinsko upravo.

VIR: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Lendavski vinogradniki uslišani
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com