Četrtek, 23 November 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
sola.jpg

Vrtne Hiše

Tudi v Lendavi obeležili dan Romov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 13 April 2017 07:21

Lendavski dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Lendava pripravili svečano prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki se je odvila v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Tovrstna prireditev je tradicionalna od leta 2007, ko so dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi pripravili svečano prireditev tudi za širšo javnost.Na letošnji prireditvi so nastopili otroci iz Vrtca Lendava, učenci iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole II Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, učenci gostujočih šol iz Turnišča, Črenšovcev, Čakovca in Glasbene šole Lendava ter plesna skupina Romano Jilo.

V preddverju gledališke in koncertne dvorane so pripravili bogato razstavo fotografij z naslovom Romi nekoč in danes. Prireditve se je udeležilo veliko gostov. Ob tej priložnosti sta občinstvo nagovorila župan občine Lendava Anton Balažek in romska svetnica občine Lendava Nataša Horvat. Slavnostni govorec je bil Stanko Baluh, direktor Urada vlade RS za razvoj narodnosti. Po prireditvi so obiskali Romsko naselje Dolga vas, kjer je Romsko kulturno društvo Romnji v sodelovanju z Zvezo za razvoj romske manjšine Preporod pripravilo Dan odprtih vrat z ogledom romskega naselja in pokušino odličnega bograča.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Tudi v Lendavi obeležili dan Romov
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com