Četrtek, 23 November 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
park.jpg

Vrtne Hiše

Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 April 2017 07:27

Hrvaško kulturno društvo Pomurje že tradicionalno vsako leto organizira dan hrvaške kulture, ko se v Lendavi predstavi eno od območij Hrvaške s svojo kulturo in turističnimi zanimivostmi. Tokrat je na deseti prireditvi to bila koprivničko-križevačka županija. Dogodke je hrvaško kulturno društvo, ki mu predseduje Đanino Kutnjak, organiziralo skupaj s Turistično zvezo Lendava vabi.
Začelo se je med vinogradi pri razglednem stolpu Vinarium Lendava z dogodkom Pisanica od srca, kjer so postavili velikonočno pisanico velikanko, na kateri so narisani prizori in zanimivostmi iz Lendave in okolice. Obiskovalce sta nagovorila župan lendavske občine Anton Balažek in župan koprivničko-križevačke županije Darko Koren.


V lendavski gledališko in koncertni dvorani so odprli likovno razstavo z naslovom Podravina Lendavi od srca, na kateri svoja dela razstavljajo likovni ustvarjalci iz vasi Molva: Martin in Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačič ter Drago Žufika. Ti likovniki so tudi avtorji poslikave velikonočne pisanice velikanke, ki so jo razstavili pri razglednem stolpu. Razstavo je odprl in likovnike predstavil direktor Turistične zveze koprivničko-križevčke županije Zdravko Mihevc. Dan hrvaške kulture so zaključili s koncertom Folklornega ansambla Ivana Gorana Kovačiča iz Zagreba, ki so zaplesali plese z različnih območij Hrvaške.

Vir: Pomurje.si

 
Home Zadnje Novice Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com