Nogometaši Nafte so si še bolj pokvarili možnosti za uvrstitev pod vrhom lestvice, saj so v 13. krogu 2. SNL v Lendavi z Brdi odigrali le 2 : 2, potem ko so že vodili z 2 : 0. Ob tem pa so še v zaključku imeli igralca več.
Nafta 1903 - Brda 2 : 2 (2 : 0)

Športni park Lendava, 300 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje).
Strelci: 1 : 0 Paku (6), 2 : 0 Rebernik (43), 2 : 1 Celcer (69, 11m), 2 : 2 Musić (89).
Rumeni kartoni: Paku, Malešević, Raduha, Vinko, Kamaras; Rojc.
Rdeči karton: Rojc (72, drugi rumeni) - Brda.

Nafta je tokrat razočarala na domačem igrišču. A še po prvem polčasu je kazalo tako lepo. Kmalu po začetku je zadel Roland Paku, tik pred koncem prvega dela pa za 2 : 0 še Mihael Rebernik. Idealno? Ne ravno. Tako niso menili gostje, pa tudi slika domačih  v drugem polčasu je bila bolj klavrna.
Kmalu zatem, ko je vstopil v igro, je Matic Perše izsilil prekršek za enajstmetrovko za Brda, ki jo je uspešno izvedel nekdanji igralec Gorice Uroš Celcer (pri Brdih igrata še nekdanja nogometaša modro-belih Jani Curk in Kris Jogan, slednji je zdaj manjkal zaradi poškodbe).

Nafta bi lahko do konca tekme izkoristila številčno prednost, saj je bil v 72. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Marko Rojc. Namesto tega pa je pred zaključkom dobila še drugi zadetek, ki ga je dosegel Admir Musić ob slabem posredovanju vratarja Florijana Raduhe.

To je bila nasploh prva točka Brd v Lendavi v drugi ligi. Nafta je za zdaj ostala na petem mestu s 23 točkami, a so jo že prehitele Bilje (24), za njo pa je Krško (23), ki bo šele odigralo svojo tekmo. Vrh pa se za Lendavčane vse bolj oddaljuje, saj imata Gorica in Koper po 31, Radomlje pa 29 točk.
vir: Vestnik.si