Nogometaši lendavske Nafte še naprej zbirajo naslove pokalnega prvaka MNZ Lendava. V športnem parku Odranci so dodali že četrtega zaporednega, potem ko so v finalu brez težav premagali Odrance s 4 : 0 (2 : 0).

Tako kot drugoligaško srečanje Nafte in Brežic se je tudi ta tekma začela z minuto molka za prezgodaj preminulega sodnika Roberta Horvata ml. iz Lendave, ki je svoje zadnje srečanje sodil ravno v Odrancih konec maja, ko sta se pomerila hrvaški Slaven Belupo in reprezentanca Azerbajdžana do 21 let (1 : 1). Če bi bil živ, bi Horvat sodil tudi finale pokala MNZ Lendava, je na stadionu v Odrancih sporočil uradni napovedovalec.

Tako pa je delo opravil izkušeni Miran Bukovec iz Lendave. Trener Nafte Marian Sluka je v prvo postavo uvrstil Ciguta, Drka, kapetana Vinka, Bollo, Šerugo, Leuštka, Rebernika, T. Pirtovška, Totha, R. Pirtovška in Szökrönyösa. V drugem polčasu so zaigrali še Malešević, Živko, Zagorec, Bizjak in Kirić. Trener Odranec Franc Cifer pa se je odločil za naslednjih enajst: Farkaš, Kalamar kap., Suhač, Šinkec, Meznarič, Hartman, Vok, Čuk, Vinkovič, Emruli in M. Horvat. V drugem delu so nastopili še B. Horvat, Törnar, Kociper, Sreš in P. Horvat.

A posebne dramatike na tekmi ni bilo, saj je Nafta že na začetku pokazala svojo kakovost in 200 gledalcem nazorno prikazala, kdo igra v drugi in kdo v tretji ligi. V 20. minuti, potem ko je Mihael Rebernik streljal iz kota, je žogo v mrežo zabil Gergö Bolla. V 32. minuti je po podaji Vedrana Vinka iz bližine z glavo zadel Rok Pirtovšek. V 63. minuti je bil z desnico natančen Zoltan Toth, v 71. minuti pa je odbito žogo po strelu Jake Bizjaka v mrežo spravil Dominik Drk. Ta je v 8. minuti zadel tudi prečnik, Bizjak pa v 84. minuti vratnico.

Edino resno priložnost za Odrance je imel v 80. minuti izkušeni Dejan Sreš, po prekršku nad Adisom Emrulijem je izvajal prosti strel, a žogo poslal za malenkost čez vrata. Minuto kasneje je Sreš izvajal oster in nevaren kot, pred vrati pa so bili za las prekratki kar trije Odrančani.

Med polčasoma finalne tekme sta predsednik MNZ Lendava Slavko Režonja in sekretar zveze Danijel Žižek podelila tudi nagrade in pokale za minulo sezono pomurske nogometne lige (PNL) in lig MNZ Lendava. Prvak lige U13 je NK Odranci, najboljši strelec lige U15 je Anej Horvat (NK Turnišče), najboljši strelec lige U19 Patrik Žugelj (Bistrica), najboljši strelec medobčinske nogometne lige (MNL) Lendava pa Julian Lebar (NK Čentiba), ki je v 22 krogih dosegel 32 zadetkov. Najboljši strelec PNL je Rok Bencik (NK Čarda), ki je v 21 krogih nabral 30 golov.

Prvo mesto v točkovanju za ferplej v mladinski ligi je zasedel NK Odranci, drugo mesto NK Polana, tretje mesto pa NK Turnišče.

Zmagovalec točkovanja za ferplej v MNL Lendava je NK Nafta veterani, na drugo mesto se je uvrstilo ND Olimpija Dolga vas, na tretje mesto pa NK Malibu Kapca. V PNL je v točkovanju za ferplej prvo mesto zasedel NK Rakičan, drugo je bilo ŠD NK Križevci, tretje pa ŠD Bogojina. Zmagovalec v točkovanju za ferplej v 3. SNL vzhod je NK Odranci, ki mu je podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Danilo Kacijan podaril deset žog.

Režonja in Žižek sta podelila tudi značke nogometaša 73 igralcem do 12 let, ki so uspešno opravili preizkus treh nogometnih vaj. Med njimi je bila tudi ena deklica, ki so jo zato še posebej omenili, namreč Iva Marinič iz NK Odranci. Posebno plaketo pa je po koncu tekme dobil tudi delegat Ladislav Varga iz Lendave, ki je zadnjič opravljal svoje delo.

VIR vestnik.si