Speedway team Lendava je na stadionu v Petišovcih pripravil tretjo in s tem sklepno dirko letošnjega državnega prvenstva posameznikov v spidveju. Naslov državnega prvaka je ubranil Matej Žagar. 

Na odprtem državnem prvenstvu je v 22 vožnjah nastopilo 17 tekmovalcev iz devetih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Italije, Bolgarije, Nemčije, Danske in Avstralije.

Med udeleženci so bili tudi  tekmovalci iz treh slovenskih klubov: Krškega, Ljubljane in Lendave. Za slednjo sta nastopila  Dalibor Bot in Dario Vugrinec.

Aktualni večkratni državni prvak Matej Žagar iz Ljubljane ni ničesar prepustil naključju in je že med tednom treniral v Petišovcih. To se mu je tudi obrestovalo, saj je bil sedaj drugi s 16 točkami, vendar je bilo to dovolj, da je ubranil naslov državnega prvaka.

Na dirki v Petišovcih je zmagal Matic Ivačič iz Krškega z 18 točkami in je v končni skupni uvrstitvi zasedel drugo mesto. Po treh dirkah sta namreč imela Ivačič in Žagar enako število skupnih točk, zato sta se pomerila še v dodatni vožnji, kjer je slavil Žagar. Tretji na petišovski dirki je bil Danec Matias Nielsen (14 točk), četrti pa Slovenec Denis Štojs iz AMD Krško (12 točk).

Predstavnika Speedway teama Lendava Dalibor Bot in Dario Vugrinec sta končala dirko na 15. oziroma 16. mestu.

VIR: vestnik.si