Četrtek, 19 Oktober 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Delajo manjše hidroelektrarne za tuje naročnike PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 19 April 2017 09:50

Podjetje je strojno opremljeno in kadrovsko okrepljeno za celotno izvedbo naročila
Lendavsko podjetje Oletić GPI Inženiring je lani ustvarilo okoli 1,7 milijona evrov prihodkov, kar je približno toliko kot leto prej, posle pa sklepa skoraj v celoti s tujimi kupci, predvsem iz Avstrije in Madžarske. Podjetje se ukvarja s strojno obdelavo in strojegradnjo, specializirano je predvsem za izdelovanje manjših hidroelektrarn z zmogljivostjo od enega do treh megavatov (MW), trenutno pa izdeluje tudi turbino z zmogljivostjo sedem MW. »Proizvodnjo smo primerno opremili s stroji tudi za naročila večjih dimenzij, imamo pa tudi zelo dobro ekipo zaposlenih, ki je sposobna naročila izvesti zelo kakovostno,« je o temeljih za delovanje podjetja povedal Ivan Oletić, direktor družinskega podjetja.

Več ...
 
Tudi v Lendavi obeležili dan Romov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 13 April 2017 07:21

Lendavski dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Lendava pripravili svečano prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki se je odvila v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Tovrstna prireditev je tradicionalna od leta 2007, ko so dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi pripravili svečano prireditev tudi za širšo javnost.Na letošnji prireditvi so nastopili otroci iz Vrtca Lendava, učenci iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole II Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, učenci gostujočih šol iz Turnišča, Črenšovcev, Čakovca in Glasbene šole Lendava ter plesna skupina Romano Jilo.

Več ...
 
Zakaj madžarska podpora zamuja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:18

Pisarna Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava ProFutura ima že vse pripravljeno za objavo razpisa za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi narodnostna skupnost, vendar mora počakati, da v Budimpešti sprejmejo zakonske oziroma pravne podlage za sklenitev pogodbe o finančni podpori.
Ta bo letos znašala 500 milijonov forintov ali približno 1,7 milijona evrov. Jožef Horvath, v. d. direktorja omenjenega zavoda, je povedal, da naj bi po zagotovilih Madžarske razpis, ki so ga napovedovali za februar ali marec, lahko objavili v drugi polovici aprila, zanj pa sta pred dnevi pozitivno mnenje dali tudi slovenski ministrstvi za finance in kmetijstvo.

Več ...
 
Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 April 2017 07:27

Hrvaško kulturno društvo Pomurje že tradicionalno vsako leto organizira dan hrvaške kulture, ko se v Lendavi predstavi eno od območij Hrvaške s svojo kulturo in turističnimi zanimivostmi. Tokrat je na deseti prireditvi to bila koprivničko-križevačka županija. Dogodke je hrvaško kulturno društvo, ki mu predseduje Đanino Kutnjak, organiziralo skupaj s Turistično zvezo Lendava vabi.
Začelo se je med vinogradi pri razglednem stolpu Vinarium Lendava z dogodkom Pisanica od srca, kjer so postavili velikonočno pisanico velikanko, na kateri so narisani prizori in zanimivostmi iz Lendave in okolice. Obiskovalce sta nagovorila župan lendavske občine Anton Balažek in župan koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Več ...
 
Ikea bi gradila rastlinjake v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:17

Avstrijsko vrtnarsko podjetje Herneth Gartenbau KG iz Gradca želi skupaj s partnerskim podjetjem Ikea Europa graditi obsežne rastlinjake in logistični center na kmetijskem zemljišču v skupni velikosti 40,5 hektarjev v bližini Petišovskih gramoznic oziroma z desne strani ceste, ki vodi v Mursko Središče. V rastlinjakih bi gojili rože za potrebe velikih trgovskih centrov, 75 milijonov vredna naložba pa naj bi dala okoli 600 delovnih mest.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naslednja > Konec >>

Stran 11 od 223

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com