Petek, 26 Maj 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logintrojica2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Predstavljen je občinski proračun za leto 2017 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 29 December 2016 08:30

Predstavljen je občinski proračun za leto 2017
Na seji občinskega sveta je župan predstavil predlog proračuna Občine Lendava za leto 2017. Po predlogu, ki ga je obravnaval občinski svet in je predmet zbiranja pripomb zainteresirane javnosti, je predvideno, da bo v prihodnjem letu za proračunsko porabo namenjenih 11.127.956,00 evrov. Predlog proračuna temelji na ciljih, ki so bili določeni v razvojnem konceptu Občine Lendava za obdobje 2015–2025 ter v predlogih proračunskih porabnikov za obdobje 2017–2018. Tako v ospredju ostajajo zagotavljanje pogojev za uspešno izvajanje nalog na področju lokalne samouprave, spodbujanje gospodarskega razvoja, zaposlovanje ter vlaganja na področju požarne varnosti, zaščite in reševanja. Posebno pozornost pa posvečamo tudi pripravam na kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture in aktivnostim, ki so povezane z njo.

Več ...
 
Slovenija in Madžarska spreminjata mejo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 29 December 2016 08:29

Meja bo zdaj sredi struge Ledave
Na zadnjem odseku meje med Slovenijo in Madžarsko v smeri tromeje s Hrvaško so zadnje dni novembra odstranili 40 od skupno 80 mejnih kamnov, ki so označevali državno mejo, do konca januarja pa bodo odstranili še preostalih dvajset mejnikov oziroma bodo tri premestili, tri pa preštevilčili. Razlog za odstranitev mejnikov je sprememba označitve državne meje ob potoku Ledava, pravna podlaga pa sklenjena pogodba med državama zaradi vodnogospodarske ureditve potoka, ki je začela veljati s 1. septembrom.

Več ...
 
Kdo je odložil bale in kam so namenjene PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 22 December 2016 08:24

Na tone odpadkov ob petišovskih gramoznicah
Ljubljansko podjetje Salomon, ki sodi v skupino številnih podjetij v lasti družine Odlazek (javnosti je najbolj poznano podjetje Papir servis), ima na svoji posesti v Trimlinih in neposredno ob petišovskih gramoznicah odloženih 2555 ton odpadkov, zavitih v bale. Inšpektor za okolje je 30. novembra opravil pregled in ugotovil, da gre za mehansko obdelane odpadke (s klasifikacijsko številko 19 12 12 – drugi odpadki). Ob pregledu je tudi ugotovil, da je bila plastična folija, v katero so zaviti stisnjeni odpadki, na več balah poškodovana, tako da so odpadki padali iz bal in jih je veter lahko raznašal po okolici, torej tudi v jezero gramoznice tik ob njih. 

Več ...
 
Moje mesto - moja šola v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 23 December 2016 08:10

Na Dvojezični srednji šoli Lendava so tudi tokrat pred božično-novoletnimi prazniki pripravili dan odprtih vrat. Ves dan so potekale številne delavnice, na katerih so sodelovali dijaki in osnovnošolci, vodili pa so jih strokovnjaki iz podjetij in ustanov ter bivši dijaki. Novost je bila okrogla miza z moderatorjem Petrom Palom na temo: lendavska srednja šola kot uspešna odskočna deska.

Več ...
 
Pomurski župani za skupni občinski boj proti državi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 20 December 2016 08:51


Pomurski župani so prepričani, da je lokalna samouprava zadnje, kar zanima državno oblast, zato pozivajo k povezovanju vseh slovenskih občin in njihovemu skupnemu boju za boljši položaj občin, razmišljajo pa tudi o ustanovitvi nove zveze pomurskih občin.
Pobuda za ustanovitev zveze pomurskih občin je v skladu z zakonom o lokalni skupnosti in bi predstavljala "legitimno organizacijo za boj proti državi", ker je občinsko povezovanje nujno tako v regijah kot po vsej državi, je bilo slišati v razpravi pomurskih županov in njihovih predstavnikov.
S povezovanjem so se strinjali vsi, kljub temu pa so se nekateri spraševali, zakaj ustanavljati novo združenje, ko pa so vsi župani že v svetu pomurske razvojne regije, ki pa je nekateri očitno ne jemljejo resno, saj današnja v Lendavi ni bila sklepčna.
Županov z desnega brega Mure, z izjemo razkriškega, ni bilo, navzoči župani in njihovi zastopniki pa so razpravljali o sklepih, o katerih bodo občine odločale na dopisni seji.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 215

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com