Sreda, 20 September 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 April 2017 07:27

Hrvaško kulturno društvo Pomurje že tradicionalno vsako leto organizira dan hrvaške kulture, ko se v Lendavi predstavi eno od območij Hrvaške s svojo kulturo in turističnimi zanimivostmi. Tokrat je na deseti prireditvi to bila koprivničko-križevačka županija. Dogodke je hrvaško kulturno društvo, ki mu predseduje Đanino Kutnjak, organiziralo skupaj s Turistično zvezo Lendava vabi.
Začelo se je med vinogradi pri razglednem stolpu Vinarium Lendava z dogodkom Pisanica od srca, kjer so postavili velikonočno pisanico velikanko, na kateri so narisani prizori in zanimivostmi iz Lendave in okolice. Obiskovalce sta nagovorila župan lendavske občine Anton Balažek in župan koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Več ...
 
Zakaj madžarska podpora zamuja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:18

Pisarna Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava ProFutura ima že vse pripravljeno za objavo razpisa za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi narodnostna skupnost, vendar mora počakati, da v Budimpešti sprejmejo zakonske oziroma pravne podlage za sklenitev pogodbe o finančni podpori.
Ta bo letos znašala 500 milijonov forintov ali približno 1,7 milijona evrov. Jožef Horvath, v. d. direktorja omenjenega zavoda, je povedal, da naj bi po zagotovilih Madžarske razpis, ki so ga napovedovali za februar ali marec, lahko objavili v drugi polovici aprila, zanj pa sta pred dnevi pozitivno mnenje dali tudi slovenski ministrstvi za finance in kmetijstvo.

Več ...
 
IKEA želi graditi v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 03 April 2017 20:44

Na podlagi izkazanega interesa za vlaganja v izgradnjo rastlinjakov ob Poslovno-industrijski coni v Lendavi je Občina Lendava v sodelovanju z Zavodom za ekonomiko in urbanizem Murska Sobota pripravila strokovne podlage za sprejetje Občinskega podrobnega prostorskega načrta za rastlinjake v Lendavi.

Začetek postopka priprave prostorskega plana, s katerim bi zagotovili osnovne pogoje za gradnjo večjega kompleksa rastlinjakov, je soglasno potrdil tudi Občinski svet Občine Lendava.

Več ...
 
Ikea bi gradila rastlinjake v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:17

Avstrijsko vrtnarsko podjetje Herneth Gartenbau KG iz Gradca želi skupaj s partnerskim podjetjem Ikea Europa graditi obsežne rastlinjake in logistični center na kmetijskem zemljišču v skupni velikosti 40,5 hektarjev v bližini Petišovskih gramoznic oziroma z desne strani ceste, ki vodi v Mursko Središče. V rastlinjakih bi gojili rože za potrebe velikih trgovskih centrov, 75 milijonov vredna naložba pa naj bi dala okoli 600 delovnih mest.

Več ...
 
Beltinčani pomurski prvaki, Lendavčani tretji PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 03 April 2017 07:40

V dvorani Športno-izobraževalnega centra v Ljutomeru je bil finalni turnir Pomurske košarkarske lige Radenska Naturelle. Prvo mesto so osvojili igralci ekipe Sistemorg Beltinci, ki so v finalu s 77 : 69 (25 : 10, 43 : 30, 59 : 48) odpravili Novo iz Murske Sobote. Tretje mesto so po neverjetnem preobratu osvojili Lendavčani, ki so Ljutomerčane premagali z 71 : 67 (13 : 24, 28 : 41, 43 : 58).

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 222

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com